Звиздић претвара БиХ у ад хок земљу

Ж. Д.
Звиздић претвара БиХ у ад хок земљу

Сарајево - Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је јуче да је приједлог предсједавајућег Представничког дома Парламента БиХ Дениса Звиздића о формирању ад хок комисија које би “откочиле” рад паралмента, својеврсно признање високог функционера СДА каква је БиХ.

- Звиздић је на овај начин признао каква је БиХ. Он на овај начин БиХ зове “ад хок” земљом и каже да не постоје институције. Свој политички аутизам правда оптужујући Србе за блокаде власти. Замјера нам што нећемо да се понашамо по његовом диктату - рекао је Стевандић за “Глас”, истичући да Звиздић не треба да очекује да ће изборни побједници у Републици Српској “радити како он замишља него онако како то закон каже”.

- Нису нам потребне Звиздићеве арбитраже и нисмо ми криви за блокаду него управо они који сматрају да у исто вријеме могу бити и у извршној и у законодавној власти - поручио је Стевандић.

Делегат у Дому народа Лазар Продановић (СНСД) рекао је да се блокада у БиХ не може рјешавати ад хок рјешењима.

- Да би Парламент радио морају бити формиране све комисије. Предсједништво треба да уради свој дио посла и предложи предсједавајућег Савјета министара. Кључно је да функционишу оба дома Парламента. Ми од 21. децембра прошле године чекамо да Предсједниство донесе одлуку о предсједавајућем. У том застоју СНСД не сноси кривицу - рекао је Продановић.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Борјана Кришто рекла је за да никаква ад хок рјешења нису добра за БиХ.

- Треба формирати све комисије. Неко је од договора направио недоговор. Ад хок рјешењима се не може урадити посао и не може се од Парламента правити причаоница. Ад хок рјешења нису добра са правне стране и такав приједлог нема утемељења - рекла је Кришто.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана