Звиздић позвао посланике на рационалан приступ у раду

Агенције
Звиздић позвао посланике на рационалан приступ у раду

САРАЈЕВО - Предсједавајући Представничког дома парламента БиХ Денис Звиздић позвао је данас посланике овог дома да на сутрашњој сједници имају рационалан приступ - у корист прихватања међународних споразума којима БиХ треба да добије грант средства у укупној вриједности већој од 140 милиона евра за пројекте у области инфраструктуре, образовања, здравства.

"Очекујем нормално засједање и рационалан приступ свим материјалима који су важни за све грађане и цијелу БиХ. Надам се да ће сједница ићи у том правцу", рекао је Звиздић новинарима након сједнице Колегијума Представничког дома у проширеном саставу. 

Он је додао да у парламенту БиХ не треба, како каже, водити политичке битке и рад заснивати на "тренутним политичким размирицама". 

На сједници Колегијума у проширеном саставу прихваћен је захтјев посланика СДС-а Драгана Мектића за разматрање Приједлога закона о престанку мандата Високог судског и тужилачког савјета БиХ у садашњем саставу, по хитном поступку, и та ће тачка бити на дневном реду сутрашње сједнице Представничког дома. 

Одговарајући на питање у вези са опасностима које носи вирус корона, а који може да запријети и БиХ, Звиздић је рекао да од Министарства цивилних послова у Савјету министара и надлежних здравствених институција на свим нивоима очекује да предузму конкретне мјере превенције и заштите.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана