Званично: Станивуковић кандидат за градоначелника Бањалуке

ГС
Званично: Станивуковић кандидат за градоначелника Бањалуке

БАЊАЛУКА - Драшко Станивуковић биће кандидат ПДП-а за градоначелника Бањалуке, потврдио је данас на конференцији за новинаре предсједник ове странке Бранислав Бореновић.

Бореновић је рекао да је то договор који су заједно постигли Станивуковић и Јелена Тривић, те да СНСД "није успио да их посвађа".

Он је рекао да ће Тривићева бити менаџер града и носилац листе за Скупштину града.

Јелена Тривић је нагласила да Бањалука треба и очекује промјене.

"Данас је више него јасно да Бањалука треба и очекује промјене у начину вођења политике, рада, у правцу избора кадрова по критеријумима стручности и резултата а не политичке подобности", рекла је Тривићева и додала:

"Само 3 или 4 особе су знале и прије добијања резултата истраживања које смо спровели да ја сматрам да Драшко треба да буде кандидат и будући градоначелник Бањалуке".

Рекла је да ће се начелници одјељења бирати путем јавног конкурса.

"Они су представили њиховог суперкандидата а ми смо представили наш супер тим", рекла је она.

Станивуковић је током обраћања рекао да су у ПДП-у сви заједно радили на "концепту нове Бањалуке".

"Сви заједно смо радили на концепту нове Бањалуке који од овог града треба да направи слободан град. Ко ослободи Бањуку за 20 година доћи ће у сваки дио РС", рекао је Станивуковић.

Он је одбацио приче да је с Јеленом Тривић у лошим односима, те истакао да су они "пријатељи и саборци".

"Свих ових година могли смо у Бањалуци да видимо козметичке промјене али ми смо опредијељени да овом граду промијенимо суштину и направимо најпозитивнију селекцију. Јелена је мој пријатељ и саборац, мој први сарадник и неко ко је у овом граду најпрепознатљивији и имаће кључну улогу за развој овог града", додао је Станивуковић.

Он је такође рекао да преговарају с покретом "Бањалука зове", али и са бројним другим организацијама, те најавио да ће наредних дана јавност бити обавијештена о томе да ће опозиција у Бањалуци имати заједничког кандидата.

Рекао је да његовом побједом неће бити освете и реваншизма у институцијама.

Одговарајући на питања новинара Бореновић је рекао да ће опозиција имати једног кандидата, те да ће бити простора и за људе који нису из ПДП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана