Званичници упутили саучешће: Одлазак Мирјане Паровић губитак за здравство, али и цијелу Српску

ГС
Званичници упутили саучешће: Одлазак Мирјане Паровић губитак за здравство, али и цијелу Српску

БАЊАЛУКА - Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је саучешће породици Мирјане Паровић, медицинског радника и борца прве категорије у Одбрамбено-отаџбинском рату, која је преминула од посљедица вируса корона у Невесињу.

Додик је нагласио да је са великом тугом примио вијест да је вирус корона однио живот још једног истакнутог здравственог радника који је цијели радни вијек провео спасавајући животе других људи.

- Одлазак Мирјане Паровић велики је губитак, прије свега, за њену породицу, али и за њене суграђане, комплетно здравство и за Републику Српску, јер смо изгубили храбру и неустрашиву жену борца која је дала значајан допринос и у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату - истакао је Додик.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа породици Мирјане Паровић, којој ће, како је навела, Српска бити вјечно захвална због тога што је знање и искуство у најтежим тренуцима ставила на располагање свом народу.

- Искрено сам ожалошћена тужном вијешћу о смрти Мирјане Паровић, истакнутог медицинског радника, борца прве категорије у одбрамбено-отаџбинском рату и носиоца Ордена крста милосрђа за пожртвовање и храброст, његу рањеника и болесника - истиче Цвијановићева у телеграму.

Цвијановићева је истакла да је одлазак Паровићеве представља ненадокнадив губитак за породицу, пријатеље, колеге, али и за српски народ у цјелини.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је телеграм саучешћа породици Мирјане Паровић.

Вишковић је у телеграму истакао да је са великом тугом примио вијест да је опака болест однијела још једног истакнутог медицинара који је дао неизмјеран допринос у бризи за здравље грађана Српске.

- Нарочито ћемо је памтити као храброг и одлучног професионалца, добровољца у одбрамбено-отаџбинском рату, носиоца Ордена крста милосрђа за пожртвованост и храброст, његу рањеника и болесника, као и изузетно посвећеног радника у трансфузијској медицини - навео је Вишковић.

Он је у телеграму саучешћа упутио изразе најдубљег саучешћа у име Владе Српске и своје име породици Мирјане Паровић, која је јуче преминула.

Истакнути медицински радник и борац прве категорије у Отаџбинском рату Мирјана Паровић преминула је јуче у Болници Невесиње од посљедица заразе вирусом корона.

Носилац је одликовања Орден крста милосрђа за пожртвовање и храброст, негу рањеника и болесника, преноси портал радионевесиње.

Мирјана Паровић рођена је 1958. године у Главатичеву. Средњу медицинску школу завршила је у Мостару. Радила је у Хитној медицинској помоћи и вртићу у Сарајеву.

Избијањем рата избјегла је у Невесиње и као добровољац прикључила се Војно-техничком институту и као медицинска сестра збрињавала је рањенике на првој линији фронта. Највећи дио рата провела је у амбуланти на Зијемљима.

Од 1994. године радила је у Болници Невесиње, а од 1999. године у Служби за трансфузију. Од 2009. године прелази у Завод за трансфузијску медицину Репуиблике Српске где је радила као трансфузиолошки техничар. Била је добровољни давалац крви и један од оснивача невесињског Удружења добровољних давалаца.

Сахрана ће бити обављена у недјељу, 29. новембра у 13 часова на Православном гробљу у Мостару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана