Званичници упутили честитке: Нова година да донесе добро здравље, радост и напредак

ГС/Срна
Foto: Илустрација

Српска, Руска и Грузијска православна црква, Света Гора и Јерусалимска патријаршија, које поштују јулијански календар, у поноћ ће дочекати Нову годину.

Том приликом су и званичници Републике Српске упутили честитке свима који прослављају православну Нову годину.

Цвијановић: Да наредна година свима донесе добро здравље, свеукупни напредак, личну и породичну срећу

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом православне Нове 2021. године, упутила је честитку свим грађанима Републике Српске који празнују по јулијанском календару.

''Свим грађанима који празнују по јулијанском календару упућујем искрене честитке поводом наступајуће 2021. године. Желим да наредна година свима донесе, прије свега, добро здравље, свеукупни напредак, личну и породичну срећу. У увјерењу да ће 2021. годину обиљежити заједништво,  стабилност и просперитет,  срдачно вас поздрављам'', наводи се у честитки предсједнице Цвијановић.

Додик: Много здравља, радости и успјеха

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је православну Нову 2021. годину свима који овај празник обиљежавају по јулијанском календару.

"Желим вам свима много здравља, радости и успјеха и да Нова година донесе напредак и благостање", навео је Додик у честитки.

Он је пожелио да у 2021. година код свих људи ојача вјера у будућност, међусобно повјерење, солидарност и разумијевање, те да се цијели свијет избори са пандемијом вируса корона која је однијела бројне животе, саопштено је из кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

"Желим вам да овај празник проведете у добром здрављу и расположењу са својим најближим и нека вам предстојећа Нова година донесе напредак, личну и породичну срећу", поручио је Додик.

Вишковић: Да наредна година донесе добро здравље радост и просперитет

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је данас Нову годину грађанима Републике Српске и БиХ који празнују према јулијанском календару са жељом да наредна година свима донесе добро здравље, радост и просперитет.

"С увјерењем да ћемо у новој, 2021. години, превазићи сва искушења и изазове с којима смо суочени, те да ће нова година бити година нашег даљег развоја и напретка, срдачно вас поздрављам", навео је Вишковић у честитки.

Вишковић је честитку упутио у име Владе Републике Српске и у своје име.

Чубриловић: Нова година да донесе здравље и опоравак привреде

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је данас Нову годину свима који празнују по јулијанском календару и пожелио им здравље, срећу и успјех у личном и породичном животу.

"Са жељом да православна Нова година донесе свима љепше тренутке од године за нама, прије свега здравље, а свима нама да се изборимо са пандемијом вируса корона, надам се да ће година пред нама бити година опоравка привреде и оживљавања економије", истакао је Чубриловић.

Он је подсјетио да је прошла година била тешка година у којој су бројне породице остале без својих најмилијих, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

"Свима од срца желим да ова година буде година у којој ћемо се радовати и у којој ћемо уложити све своје снаге да се што прије вратимо нормалном животу, обавезама и да заједно превазиђемо проблеме које је пандемија, која је погодила цијели свијет, оставила на нашу привреду", навео је Чубриловић.

Он је пожелио да грађани празник проведу у срећи, весељу и у друштву ближњих.

"Желим да у години која долази остварите лични и породични успјех. Свим грађанима желим срећну и успјешну православну Нову годину", навео је Чубриловић у новогодишњој честитки.

Тегелтија честитао православну Нову годину

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија поводом обиљежавања православне Нове 2021. године упутио је честитку свим грађанима БиХ који празнују према јулијанском календару.

Тегелтија је изразио увјерење да ће предстојећа година бити обиљежена напретком на свим пољима, толеранцијом и међусобним разумијевањем, саопштено је из Савјета министара.

"Свим православним вјерницима који празнују по јулијанском календару честитам Нову 2021. годину са жељом да празник, у времену које од нас тражи појачану одговорност за своје најближе, прославе са својим најмилијима у добром здрављу и радости. Срећна Нова година", наводи се у честитки Тегелтије.

Лучић: Година пред нама да буде година духовног мира и хармоније

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић честитао је Нову годину свим грађанима који славе по јулијанском календару уз жељу да их прате напредак, добро здравље, породична срећа, професионални успјех и благостање.
"Година иза нас била је тешка и пуна неочекиваних изазова и зато се надамо и вјерујемо да ће ова пред нама бити година духовног мира и хармоније у којој ћемо препознати истинске вриједности, те разумјети и подржавати једни друге", истакао је Лучић у честитки.

Ђокић: Добро здравље и успјех у години пуној изазова

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић упутио је честитку грађанима Републике Српске, који Нову годину празнују према јулијанском календару, уз жељу за добро здравље и породичну слогу, као и успјех у овој години, пуној изазова.

"Нека нам година пред нама донесе здравље, љубав, племенитост и срећу, као и заједнички успјех у раду. Вјерујем да ћемо ове године побиједити пандемију и вратити се у нормалност, а тада желим да сви будемо спремни за нове побједе и помоћ нашим најближима", истиче се у Ђокићевој честитки.

Ђокић је у своје и у име СП пожелио грађанима да ове празнике проведу у духу православља, у добром здрављу и веселом расположењу, окружени својим породицама и наоружани оптимизмом за боље сутра.

Станивуковић: Година пред нама да буде у знаку здравља и благостања

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић честитао је данас Нову годину грађанима Републике Српске, БиХ, Србије и Црне Горе, који је празнују према јулијанском календару, уз жељу да овај празник и предстојећа година буду у знаку хуманости, љубави, здравља и благостања.

"Нека молитва у кругу породице, обичаји и традиција нашег православног народа буду главна одлика данашњег дана. Посебне поздраве упућујем нашем народу на Косову и Метохији, који нам и данас својим примјером показују како се чува вјера и традиција, у овим, за њих, изузетно тешким и изазовним тренуцима", навео је Станивуковић у честитки.

Српска, Руска и Грузијска православна црква, Света Гора и Јерусалимска патријаршија, које поштују јулијански календар, у поноћ ће дочекати Нову годину.

Ове цркве, 14. јануара по грегоријанском, односно 1. јануара по јулијанском календару, обиљежавају Обрезање Исуса Христа и празник Светог Василија Великог.

Петровић: Заједничким трудом и слогом да буду постигнути племенити циљеви

Бијељински градоначелник Љубиша Петровић честитао је Нову годину грађанима овог града, Републике Српске, Србије и свима који поштују јулијански календар, те пожелио да Бијељина буде боља и успјешнија.

"Надам се да ће година у коју улазимо бити година љубави, заједништва и благостања, као и да ћемо у њу ући са оптимизмом и новом енергијом", поручио је Петровић.

Петровић је пожелио да заједничким трудом и слогом буду постигнути племенити циљеви, да Бијељина буде боља и успјешнија, као и одговоран и домаћински однос према народу и народној имовини, те да се уважавају сви добри људи и идеје.

"Свим суграђанима и сународницима желим добро здравље, срећу и мир, а свим породицама да сутрашњи празник - Мали Божић прославе у весељу и слози, чувајући нашу традицију и непролазне духовне и културне вриједности!", поручио је градоначелник Бијељине.

Јеринић: Пуно здравља, среће и благостања

Градоначелник Добоја Борис Јеринић честитао је Нову годину грађанима који поштују јулијански календар и пожелио им здравље, срећу и благостање.

"Искрене честитке упућујем вам поводом Нове године која се прославља по јулијанском календару", изјавио је Јеринић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана