Званичници Српске са Сезин Синаноглу: УН један од најзначајнијих донатора

Срна
Званичници Српске са Сезин Синаноглу: УН један од најзначајнијих донатора

БАЊАЛУКА - Премијер Републике Српске Радован Вишковић истакао је током састанка са резидентим координатором УН у БиХ Сезин Синаноглу да је УН један од најзначајнијих и највећих донатора на овим просторима, чији пројекти су усмјерени на одрживи развој, односно на директну и конкретну подршку за побољшање животних услова и стандарда грађана.

Вишковић је на данашњем састанку са Синаноглуовом захвалио за конкретну и коректну сарадњу коју Влада Републике Српске има са УН организацијом и свим њеним агенцијама, изразивши спремност за наставак сарадње. 

Он је Синаноглуовој, коју је примио у опроштајну посјету, захвалио за изузетан допринос на транспарентној сарадњи и пожелио пуно личног и пословног успјеха у даљем раду, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу. 

Синаноглуова је нагласила да је имала одличну сарадњу са Владом Републике Српске, те да представници Владе Српске дају приједлоге, коментаре и сугестије у вези са израдом нове петогодишње стратегије, али и другим заједничким документима и пројектима. 

Она је додала да је сарадња са земљама у региону од великог значаја за спровођење и реализацију пројеката у погледу одрживог развоја. 

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић је са Синаноглу разговарао о наставку сарадње и предстојећим корацима у реализацији циљева одрживог развоја и Агенди 2030.

На састанку је оцијењено да је досадашња сарадња била корисна, и за УН, и за грађане Српске, саопштено је из Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу. 

Клокић, који је члан Заједничког управног одбора између БиХ и УН, истакао је да му је била част да сарађује са Синаноглу, којој је пожелио пуно успјеха у даљој каријери. 

Представница УН- а је позвала на активно учешће Републике Српске у изради новог оквира за сарадњу УН и БиХ за наредни петогодишњи период. 

Синаноглу је разговарала и са Сребренком Голићим, министром за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, која је навела координатору УН-а да је њено министарство  унаприједило законадавни и стратешки оквир у области заштите животне средине, саопштила је ресорни министар .

Голићева је нагласила да је то постигнуто захваљујући управо несебичној помоћи УНДП-а док је на челу те организације била Синаноглуова.

Из ресорног министарства саопштено је да су се саговорнице сагласиле да је сарадња била обострано корисна и на добробит грађана Републике Српске, те да је неопходно наставити развијати и јачати добру сарадњу коју Министарство има са партнерским институцијама у БиХ и у региону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана