Званичници Српске честитали крсну славу града: Бањалука да настави путем просперитета и развоја

Срна
Званичници Српске честитали крсну славу града: Бањалука да настави путем просперитета и развоја

Званичници Републике Српске честитали су крсну славу града Бањалуке, Спасовдан, која се обиљежава сутра, 28. маја.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је у својој честитки истакао да је Бањалука данас постала модеран републички, административни, привредни, универзитетски, туристички и културни центар Републике Српске и да се сваки дан све више развија.

Честитајући крсну славу града - Спасовдан градоначелнику Игору Радојичићу, градској власти и свим становницима Бањалуке, Додик је истакао да захваљујући преданом раду ова локална заједница све више поприма епитете модерног европског града.

Додик је истакао да је градска власт заједно са својим суграђанима, а уз свесрдну помоћ републичких институција, успјела да савлада и епидемију вируса корона која је највише погодила Бањалуку.

"Вјерујем да ћете и након ове епидемије, која је оставила далекосежне посљедице, успјети да наставити да радите на развоју и модернизацији града, упркос свим потешкоћама, с циљем стварања још бољих услова за живот свих његових грађана, као и унапређења пословног амбијента и запошљавања", наводи се у честитки.

Он је пожелио да градоначелник Бањалуке, заједно са својим сарадницима, суграђанима и свим људима добре воље прослави крсну славу у радости и у складу са традицијом и обичајима српског народа.

"Имате моју пуну подршку у будућем раду и желим вам много успјеха у реализацији ваших идеја и планова који су на добробит свих грађана Бањалуке и Републике Српске", нагласио је Додик у честитки.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом Спасовдана - крсне славе града Бањалука, упутила је честитку градоначелнику Игору Радојичићу и свим грађанима града на Врбасу.

" Поводом крсне славе града Бањалука - Спасовдана, Вама и свим грађанима Бањалуке, упућујем најсрдачније честитке, са жељом да и у наредном периоду наставите путем развоја и просперитета. Чврсто вјерујем да ћете, као и до сада, све расположиве ресурсе и активности усмјерити на стварање што квалитетнијег и садржајнијег живота у највећем граду Републике Српске, те конкретним дјелима и пројектима потврдити статус града, препознатљивог и у регионалним оквирима " навела је Цвијановићева у честитки.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић честитао је грађанима Бањалуке и градоначелнику Игору Радојичићу крсну славу града Спасовдан, истакавши да је поносан на чињеницу да је руководство града, заједно са институцијама Српске и грађанима, преданим и одговорним радом успјело да одговори на изазове усљед појаве вируса корона.

Увјерен да ће руководство града и у будућности наставити да развија и модернизује Бањалуку, Вишковић је поручио да је Влада Републике Српске опредијељена да пружи подршку.

"Поштујући богату традицију и вриједности на којима почива овај празник, желим вам пуно успјеха у даљем раду", наводи се у честитки предсједника Владе Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је грађанима Бањалуке и градоначелнику Игору Радојичићу крсну славу града - Спасовдан, са жељом да је прославе у миру и срећи.

Он је увјерен да ће градска власт и управа остати посвећени изградњи Бањалуке као савременог и уређеног европског града, те примамљиве туристичке дестинације са богатим културно-историјским насљеђем и града у којем је задовољство живјети и радити.

Чубриловић је Радојичићу пожелио да настави да ради на даљем развоју града и градске инфраструктуре у интересу грађана.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија упутио је честитку градоначелнику Бањалуке Игору Радојичићу поводом крсне славе града - Спасовдана.

"Поводом крсне славе града Бањалука - Спасовдана, Вама, одборницима Скупштине града, свештенству Парохије бањалучке и свим грађанима Бањалуке, упућујем искрене честитке", наводи се у честитки предсједавајућег Савјета министара.

Предсједавајући Тегелтија је пожелио да овај празник, уз поштовање наше богате традиције и вриједности на којима она почива, буде водиља за стварање што квалитетнијег живота за све грађане Бањалуке, саопштено је из кабинета предсједавајућег Савјета министара.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана