Званичници из Српске честитали Кривокапићу избор за предсједника Владе Црне Горе

Срна
Званичници из Српске честитали Кривокапићу избор за предсједника Владе Црне Горе

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, БАЊАЛУКА - Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је данас Здравку Кривокапићу избор за предсједника Владе Црне Горе.

"Изражавам срдачне честитке поводом избора нове Владе Црне Горе, са жељом да наши односи у будућности буду још бољи и садржајнији. Вама и члановима Владе желим успјешан рад на добробит свих грађана Црне Горе", навео је Додик у честитки.

Цвијановић: Важно јачати пријатељске везе

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је Здравку Кривокапићу избор за предсједника Владе Црне Горе, истичући да је за Српску и њене грађане од изузетне важности јачање пријатељских веза са Црном Гором, унапређење институционалне, културне и економске сарадње, као и развој свеукупних односа.
Цвијановићева је изразила увјерење да ће Кривокапић, заједно са министрима у новоизабраној Влади, водити одговорну политику, у чијој основи ће бити развој, просперитет, те добробит Црне Горе и свих њених грађана.

"Са жељом да Вам предстојећи мандатни период буде успјешан, срдачно Вас поздрављам", наводи се у честитки.

Вишковић честитао Кривокапићу

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку Здравку Кривокапићу на избору за предсједника Владе Црне Горе.
"Са жељом да се наши заједнички односи унаприједе и да сарадња у свим областима донесе грађанима Републике Српске и Црне Горе напредак, желим Вам успјех у обављању ове одговорне дужности", истакао је Вишковић.

Он је Кривокапићу и члановима Владе упутио најискреније честитке у име Владе Републике Српске и у своје име, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

 Чубриловић: Радује обећање о измјенама спорног закона

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Здравку Кривокапићу избор за црногорског премијера, нагласивши да посебно радује његово обећање ће се Влада Црне Горе приоритетно посветити измјенама и допунама Закона о слободи вјероисповијести да би исправила неправду и штету коју постојећи закон наноси народу и Српској православној цркви /СПЦ/.
Чубриловић је Кривокапића подсјетио да је Народна скупштина Републике Српске 25. јуна усвојила Декларацију о заштити права СПЦ на слободно исповиједање вјере и права на њену имовину у Црној Гори и констатовала да је усвајање спорног Закона, СПЦ у Црној Гори довело у неравноправан положај у односу на остале вјерске заједнице.

"Желим Вам успјешан рад и да остварите све приоритете које сте изнијели у експозеу. Увјерени смо да ће Влада, на чијем сте челу, бити истинска демократска влада народа, како сте то и обећали грађанима Црне Горе", наводи се у честитки.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана