Жуто упозорење због вјетра у цијелој БиХ, за Требиње и Мостар наранџасто због обилних падавина

Срна
Жуто упозорење због вјетра у цијелој БиХ, за Требиње и Мостар наранџасто због обилних падавина

БАЊАЛУКА- Метеоаларм Бих издао је данас жуто упозорење за већину територије БиХ због појачаног вјетра, грмљавине и кише, а наранџасто упозорење за подручје Мостара и Требиња због обилних падавина, објављено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

На подручју Требиња очекују се обилне падавине, чести и локално јачи грмљавински процеси, као и мјестимично појачан вјетар, због чега је издато наранџасто упозорење које упозорава на опасно вријеме, а могуће су материјалне штете и људске жртве.

На подручју Мостара прогнозира се између 20 и 50 литара кише по метру квадратном, локално може пасти и до 80 литара. На овом подручју могућа је и грмљавина, а повремено се очекују удари вјетра јужног смјера брзине.

На подручју Бањалуке и Приједора очекују се локална грмљавина и мјестимично појачан вјетар.

На подручју Фоче жути метеоалрм упозорава на појачан вјетар, грмљавину и кишу, а на подручју Вишеграда, Сарајева, Тузле, Бихача и Ливна само на појачан вјетар.

-  У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити облачно, вјетровито, с кишом, пљусковима и грмљавином, уз максималну температуру до 28 степени Целзијусових – саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Током пријеподнева наоблачење се очекује од југа, југозапада и запада према централном појасу, а затим сјеверу и сјевероистоку.

На југу и југозападу ће бити пљускова и грмљавине, локално и обилнијих падавина, док се најмање падавина очекује на сјеверу и сјевероистоку.

Послије подне и према вечери нова зона облачности и падавина прошириће се на већину предјела, дајући кишу и пљускове, а биће и грмљавинских процеса.

У ноћи на суботу очекује се захлађење и разведравање у западној половини земље.

Дуваће умјерен вјетар јужног смјера, повремено са јаким ударима југа, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха биће од 21 до 26, на планинама од 17, а на сјевероистоку и до 28 степени Целзијусових.

Температура јутрос у осам часова: Бјелашница седам степени Целзијусових, Рудо 11, Хан Пијесак, Чемерно, Соколац, Зворник, Сребреница, Вишеград и Невесиње 12, Зеница, Гацко и Фоча 13, Калиновик и Билећа 14, Мркоњић Град, Нови Град и Градишка 15, Бањалука, Сарајево, Мраковица, Приједор и Добој 16, Бијељина и Тузла 17, Дринић и Требиње 18, Шипово 19, Мостар 20, Рибник 21, Мљечаница и Неум 22 степена Целзијусова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана