Жунић: Стручњаци ће на сједници НСРС рећи све о кисеонику

Срна
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске (НСРС) Игор Жунић изјавио је данас у Бањалуци да ће на сутрашњој посебној скупштинској сједници стручњаци говорити о кисеонику који се користи за лијечење пацијената у здравственим установама у Српској.

-И опозиција је тражила да се о кисеонику расправља у Народној скупштини. Драго ми је што ћемо заједно размијенити мишљења, али и што ће стручњаци рећи све о кисеонику јер то занима нашу јавност - рекао је новинарима Жунић, након сједнице Колегијума Народне скупштине Републике Српске.

Он очекује да ће коначно на видјело изаћи истина о кисеонику који се користи за лијечење пацијената.

Када је ријеч о Приједлогу закона о лијековима и медицинским средствима, Жунић је рекао да су га посланици тек добили и да питање о законским одредбама мора бити упућено струци.

Он је напоменуо да је од потписивања Дејтонског мировног споразма БиХ нефункционална.

Народна скупштина Републикe Српскe требало би сутра у Бањалуци на посебној сједници да разматра стање које се односи на испоруку кисеоника јавним здравственим установа у Српској, као и Приједлог закона о лијековима и медицинским средствима, по хитном поступку.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана