Жунић: Састанак Тривићеве са Шмитом није разговор него капитулација

Срна
Жунић: Састанак Тривићеве са Шмитом није разговор него капитулација

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић изјавио је да је Јелена Тривић, састанком са Кристијаном Шмитом, јасно дала до знања да јој Народна скупштина Српске не значи ништа, нити јој ишта значе грађани који су изабрали своје представнике у Народну скупштину.

- Тривићева је јасно показала да је пут који ће слиједити пут прихватања политике које промовише Шмит, а то је пут централизације БиХ и политике грађанске БиХ како је замишља бошњачка политичка елита и њихови ментори из дијела западних амбасада - истакао је Жунић.

Он је нагласио да не треба имати било какве сумње да је тај пакт давно скројен и потписан и да је ПДП отворено стао иза ставова да БиХ треба да постоји као држава која ће функционисати по принципу један човјек - један глас.

- Раније сам вјеровао да Јелена Тривић не може препознати пут којим је кренула јер реално никада није ни управљала политичким процесима, чак ни у мјесној заједници. Међутим, јасно је да јучерашњим састанком са Шмитом показала да је отворено стала иза стратегије коју већ дуго припрема сарајевска чаршија. За провођење те стратегије, у овим околностима, потребна им је и подршка из српског корпуса и очигледно да су је пронашли у ПДП и њиховим кандидатима за највише функције. И ја се слажем да треба разговарати са свима али овај састанак са Шмитом није разговор, то је отворена промоција политике која одудара од интереса Републике Српске и закључака Народне скупштине Републике Српске - нагласио је Жунић за Срну.

Он је констатовао да то није разговор него капитулација зарад обећане подршке да се дође до власти и фотеље коју тако дуго чекају.

- За ту фотељу ПДП је спреман и да манипулише борцима, да обећава куле и градове, да прави раздор у односима Србије и Српске и да обећа све оно што странци скроје у својим геополитичким кухињама. Таква политика је опасна за будућност Републике Српске и сигуран сам да ће грађани ту опасност препознати и на изборима јасно показати шта мисле о промотерима такве политике - закључио је Жунић.

ВИЈЕСТИ ИЗ ИСТЕ РУБРИКЕ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана