Жунић: Прави тренутак за разговоре о могућим рјешењима пошто БиХ више не може адекватно функционисати

Срна
Foto: Н1

БАЊАЛУКА - Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Српске Игор Жунић рекао је вечерас да је прави политички тренутак за разговор о могућим рјешењима у БиХ, јер тренутно стање није добро и БиХ више не може адекватно функционисати.

"Сигуран сам да и опозиција ово зна, али има своје разлоге зашто неће да буде са нама", рекао је Жунић у Народној скупштини у завршној ријечи о иницијативи за разговор и дијалог између страна Републике Српске и Федерације БиХ (ФБиХ), као и три конститутивна народа - Срба, Хрвата и Бошњака о могућим рјешењима за БиХ.

Он је истакао да је важно да предсједник Републике Српске формира тим за преговоре Српске и ФБиХ.

"Одмакли смо се у БиХ од изворног Дејтонског мировног споразума на основу којег смо могли да фукнционишемо без проблема. Зато је потребно разговарати о свим темама, па и оним које су тешке, али без учешћа странаца. Они који се заклињу у БиХ први треба да прихвате оно што нудимо", додао је Жунић.

У Народној скупштини Републике Српске дата је получасовна пауза због консултација посланичких клубова о закључцима на писмо високог представника у БиХ упућено предсједнику Скупштине и посланичким клубовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана