Жртвама пуцали у главе

Ж. Д.
Жртвама пуцали у главе

Сарајево - На суђењу бившим припадницима Територијалне одбране и активног и резервног састава полиције тадашње БиХ за злочин над српским цивилима у илијашком селу Чемерно у јуну 1992. године, свједок Тужилаштва БиХ Секула Гаврић рекао је јуче да је након напада на село, испод куће Драгана Дамјановића, видио пет убијених Срба којима је већином пуцано у главу.

- Видио сам изрешетаног Милована Малешевића који је био го до паса, каишем везаних ногу. До њега је био Радомир Јефтић из чије главе је цурило нешто као мозак, а нешто ниже од њих лежали су један до другог Гојко Ђурђић, Жарко Малешевић и Нено Мићић којима је очигледно из непосредне близине пуцано у главу - изјавио је Гаврић.

Он је на почетку свједочења рекао да је као припадник Прве чете Округличког батаљона Илијашке бригаде Војске Српске, 9. јуна 1992. године са Васом Зекићем и Савом Цвијетићем отишао у Међераш одакле су са Гојком Ђурђићем, Радомиром Јефтићем, Милованом и Жарком Малешевић и Ненадом Мићићем отишли на Чемерно.

- Речено нам је да идемо на Чемерно како бисмо заштитили становништво и избјеглице којих је доста било - испричао је свједок.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана