Зоран Благојевић за "Глас": Ако буде правде, Махмуљина чека жестока казна

Ведрана Кулага Симић
Зоран Благојевић за "Глас": Ако буде правде, Махмуљина чека жестока казна

ДОБОЈ, САРАЈЕВО - Ако буде правде, биће и правичне казне за бившег команданта Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакиба Махмуљина за стравичне ратне злочине над Србима из Возуће и Завидовића, каже за "Глас" предсједник Завичајног удружења Завидовићана у Добоју Зоран Благојевић.

- Ваљда ће бити неко разуман па да дође правда и правичност коначно и на наша врата због онога што је учињено нашем народу на Озрену и Возући. За све што је почињено на том подручју је крајње вријеме да неко одговара. Ако је Расим Делић неправоснажно осуђен у Хагу на три године, а та два предмета су уско везана, и у овом случају би Махмуљин морао да одговара, али код нас се свашта дешава. Нормално је све што није нормално, тако да су све опције у игри - истакао је Благојевић.

Нагласио је да питање ко је и на такав свиреп начин побио те људе мора добити одговор.

- Одрубљиване су главе, а затворенике су вукли по Завидовићевима. И то они имају снимке - рекао је Благојевић и на крају подсјетио и на документарни филм "Љуби брата", у којем има сасвим довољно доказа да сви злочинци буду осуђени на вишегодишње затворске казне.

Ријеч је о документарном свједочанству које говори о муџахединима из одреда "Ел муџахедин" пристиглим из арапских земаља који су брутално одсијецали главе српским војницима, а потом тјерали остале српске заробљенике да те главе љубе.

Апелационо вијеће Суда БиХ јуче је за 7. децембар заказало почетак новог суђења Махмуљину, којем је раније овог мјесеца поништило првостепену пресуду од десет година затвора у предмету јер није спријечио убиства и нечовјечна поступања припадника одреда "Ел муџахедин" над српским цивилима и војницима из Возуће и Завидовића.

Свједоци

Зоран Благојевић је истакао да мало ко још жели да коментарише и прича о свему, јер је разочарење досадашњим поступцима и епилозима више него разочаравајуће.

- На то све свједоци биолошки нестају. Сада и када пронађемо тијело или откријемо масовну гробницу, нема ко да их препозна и да ДНК - нагласио је Благојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана