“Зељковић да покаже невиност или довољно аргумената због чега га неко оптужује”

Г.С.
“Зељковић да покаже невиност или довољно аргумената због чега га неко оптужује”

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић говорећи о хапшењу директора Института за јавно здравство Републике Српске Бранислава Зељковић због сумње да је извршио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења, рекао је да очекује врло брзо пред надлежним институцијама да покаже своју невиност или покаже довољно аргумената због чега га неко на неки начин оптужује.

“Не бих волио да ми сада уђемо у доношење пресуде прије пресуде. Нећемо се мијешати у рад институција, али очекујемо да институције у складу са законом раде коректно и да ако неко има неку своју одговорност за то треба да одговара, ако нема, не смијемо наносити некоме и његовој породици непоправљиву штету”, истакао је Вишковић.

Он је поновио да институције Српске треба да раде свој посао и да је то његов став од момента преузимања Владе Републике Српске.

Вишковић је рекао да неће бити угрожен рад Института за јавно здравство Републике Српске, истичући да Институт има довољно кадрова и да није само директор који носи Институт.

“Институт ће неометано да обавља све своје законом предвиђене послове, те очекујем да Зељковић врло брзо ријеши проблеме који му се стављају на терет”, истакао је Вишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана