Због високе температуре правити чешће паузе

Срна
Због високе температуре правити чешће паузе

БАНЈАЛУКА - Ауто-мото савеза Републике Српске и јутрос савјетује возаче да због веома високе дневне температуре путују у раним јутарњим или вечерњим часовима или да праве чешће паузе, уколико ипак путују током дана.

Због минирања стијена од 11.30 до 14.30 часова планирана је потпуна обустава саобраћаја у мјесту Стројице, на регионалном путу Шипово-Ново Село, према Купресу, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Након завршетка радова поново је у функцији магистрални пут Приједор-Бањалука, од Туњица до Шарговца.

На обилазници око Бијељине изводе се радови на санацији коловоза и саобраћај се одвија успорено, уз краткотрајне прекиде, а због радова на магистралном путу Бијељина-Шепак саобраћај се одвија успорено, једном траком наизмјенично.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици регионалног пута Приједор три-Стара Ријека за вријеме преласка радних машина преко пута током експлоатације рудника ЛЈубија.

На дионици магистралног путу Приједор-Козарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, саобраћај ће се изводити уз измијењен режим вожње.

Ради деминирања долази до повремених обустава саобраћаја на дионицама Миљевина-Брод на Дрини један, Брод-Оџак, Шамац један-Гребнице, Поље-Подновље у интервалима 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања саобраћаја.

Измијењен је режим саобраћаја због радова на путевима Теслић два-Теслић три -Пођезера, Челинац-Котор Варош, Руданка–Добој један, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, РИ-3106 дионица Разбој-Тедин Хан, Ћесим-Придворци, Шипово-Ново Село, те Језеро-Шипово.

Због опасности од појаве клизишта забрањен је саобраћај за сва возила на путу Стари Угљевик-Главичице, а на путевима Фоча-Горажде, Бистрица-Подграб, Брод на Дрини-Шћепан Поље, Укрина-Горња Вијака се одвија отежано.

Вангабаритни терет кретаће се на путевима Доње Леденице-Црквина-Шамац, Станић Ријека-Гранични прелаз Брод, Добој-аутопут-Бањалука-Приједор-Копривна, Бањ Брдо-Бијељина-Гранични прелаз Рача и Станић Ријека-Дервента-Гранични прелаз Брод, а возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Због оштећења моста забрањен је саобраћај за теретна возила максималног осовинског оптерећења преко 10 тона по осовини на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, а забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на путу Поље-Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона на дионици Клашнице 2-Шарговац у мјесту Трн.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Федерацији БиХ због санационих радова на вијадукту Клопче на дионици аутопута Зеница сјевер-Зеница југ, саобраћај се одвија претицајном траком, док су возна и зауставна трака затворене за саобраћај.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а ноћу се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Доњи Вакуф-Травник /Комар/, Жепче-Зеница /Голубиња/, Рипач-Дубовско и Шамац-Орашје /дионица Гребнице-Базик/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана