Затворен конкурс за директора Полиције РС

Д. М.
Затворен конкурс за директора Полиције РС

БАЊАЛУКА - Конкурс за избор директора Полиције РС који је расписан 24. јуна затворен је јуче, а Независни одбор ће сачекати до петка прије него што прегледа пристигле пријаве, потврдио је за „Глас Српске" предсједник Независног одбора Здравко Ружевић.

Он каже да је пракса да се сачека пар дана након затварања конкурса за случај да су неки кандидати пријаве послали поштом.

- Ми ћемо сачекати до петка, али у овом тренутку не могу да вам кажем да ли ћемо већ у петак имати сједницу и разматрати пријаве. То зависи од обавеза чланова Независног одбора, јер су сви ту људи професионално везани за свој посао. Углавном, у петак ће се знати колико пријава је стигло, а видјећемо да ли ћемо тада имати сједницу или првом приликом послије тога када сви буду могли да присуствују - каже Ружевић.

Он каже да се до петка не може правити пресјек и говорити колико кандидата се пријавило, јер се мора оставити рок за евентуалне пријаве послате поштом.

Према сазнањима "Гласа Српске", пријаве су предали бивши начелник Управе криминалистичке полиције МУП-а РС и актуелни савјетник министра унутрашњих послова Синиша Кострешевић, као и службеник Управе за полицијску подршку и бивши начелник Јединице за посебне истраге Владо Јованић.

- Не зна се да ли су пријаве предали кандидати чија имена су се раније спомињала у јавности, као што су начелник Управе полиције Далибор Иванић, начелник Управе за обезбјеђење личности и објеката Борислав Шарић, затим начелник Управе за полицијску подршку Жељко Спасојевић, те начелник Центра за обуку МУП-а РС Младен Марић - каже наш саговорник.

Он истиче да унутар МУП-а РС има још кандидата који испуњавају строге услове за директора Полиције РС који до сада нису експонирани у јавности, додајући да није искључено да ће се и неко од њих пријавити на конкурс.

Савјет министара данас је актуелног директора Полиције РС Дарка Ћулума именовао за директора Агенције за истраге и заштиту БиХ (Сипа).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана