Запослени у институцијама БиХ пријете штрајком

Срна
Запослени у институцијама БиХ пријете штрајком

Сарајево - Самостални синдикат државних службеника и запослених у институцијама БиХ упутио је допис Савјету министара у техничком мандату и ОХР-у у којем траже хитно привремено финансирање институција БиХ или слиједи штрајк.

С обзиром на то да Савјет министара није усвојио буџет за ову годину и да су институције БиХ првих шест мјесеци финансиране на основу одлуке о привременом финансирању, која није доводила у питање плате и накнаде запосленима у институцијама БиХ, Синдикат пита шта ће бити са платама за период јул-септембар 2019?

Они истичу да годинама траже успостављање социјалног дијалога са Савјетом министара, али да разумијевања нема.

“Нису се никад удостојили да приме никога у име савеза и да уопште саслушају неку проблематику, мада смо им писали. Предсједавајући Савјета министара и његов замјеник никад нас нису примили, нити смо са њима разговарали да бар успоставимо социјални дијалог”, наводи Драган Крвавац из Синдиката савеза полицијских органа у БиХ.

Сједница Савјета министара, која је била заказана за 10. јул, одгођена је за сутра када би требало да буде разматран приједлог одлуке о привременом финансирању институција БиХ и међународних обавеза БиХ за период јул-септембар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана