Жандармерија обезбјеђује услове за сједницу Главног одбора СП

РТРС, Срна
Жандармерија обезбјеђује услове за сједницу Главног одбора СП

ДОБОЈ - Испред хотела "Парк" у Добоју стигли су припадници Жандармерије Републике Српске како би обезбједили услове за одржавање сједнице Главног одбора (ГО) Социјалистичке партије (СП) јер је претходно неколицина људи који нису чланови ГО пробила улазна врата и ушла у салу.

Обезбјеђење је претходно у салу пуштало само акредитоване чланове Главног одбора и општинских и градских одбора, а ова група упала је у салу уз подршку већег броја затворских чувара из Казнено-поправног завода (КПЗ) Бања Лука.

Жандармерија захтијева да сви који нису Чланови ГО напусте салу.

Сједница је заказана након што је предсједник СП Петар Ђокић искључио из странке предсједника Градског одбора СП у Бањалуци Горана Селака, шефа Клуба посланика у Народној скупштини Максима Скоку и бившег министра Миленка Савановића.

У добојском хотелу "Парк" у току је сједница Извршног одбора СП, након које треба да буде одржана и сједница Главног одбора странке.

Селак, Скоко и Савановић наводно се налазе на сједници Извршног одбора, а Селак је мејлом јавио да неће доћи на сједницу Главног одбора.

Већина чланова Главног одбора налази се у ресторану хотела "Парк", док група чланова те странке која је аутобусом стигла у Добој из Бањалуке и даље чека дозволу за улазак у салу у којој би требало да се одржи сједница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана