Забрану кретања прекршило 53 људи, једна особа побјегла из карантина

Срна
Забрану кретања прекршило 53 људи, једна особа побјегла из карантина

БАЊАЛУКА- Због непоштовања закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске, у протекла 24 часа санкционисано је 53 људи, саопштено је из Министарства унутрашњих послова (МУП).

Полицији у Градишци у 22 часа пријављено је да је лице чији су иницијали А.Д. из Прњавора самовољно напустило објекат републичког карантина на граничном прелазу Градишка.

Овом лицу је 6. априла, приликом уласка у БиХ и Српску, републичка инспекција одредила мјеру смјештаја у карантин од 14 дана.

Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука изјаснио се да постоје елементи кривичног дјела непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије, те наредио да се лице пронађе и смјести под надзор у општински карантин Прњавор, а да се по комплетирању предмета поднесе извјештај.

Из МУП-а подсјећају да се закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске односи на лица са навршених 65 година живота и више, као и на сва лица на јавним површинама у времену од 20 до пет часова.

Од ове забране изузета су лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада и лица којима МУП изда дозволу за кретање.

МУП Српске позива грађане да поштују закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској, којим се прописују ванредне мјере ради превенције ширења вируса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана