Забрана запошљавања у јавна предузећа и институције Кантона Сарајево

Агенције
Забрана запошљавања у јавна предузећа и институције Кантона Сарајево

САРАЈЕВО - Скупштина Кантона Сарајево усвојила је закључак којим се забрањује запошљавање државних службеника актуелном сазиву Владе Кантона Сарајево у јавна предузећа и институције које се финансирају из буџета Кантона.

Влади овог кантона и ресорним министарствима забрањује се давање сагласности за пријем у радни однос запослених на одређено и неодређено вријеме у органима управе Кантона Сарајево, заводима, дирекцијама, агенцијама, управним организацијама, правним лицима с јавним овлаштењима на територији Кантона, јавним предузећима и јавним установама чији је оснивач Кантон, те у привредним субјектима у којима овај кантон учествује са 50 одсто укупног капитала. 

Скупштина је обавезала наведене јавне субјекте да пониште јавне конкурсе за пријем у радни однос који су у току, као и да обуставе пријеме у радни однос без јавног конкурса, а све према раније добијеним сагласностима надлежних органа. 

Истим јавним субјектима се забрањује доношење нових или измјена и допуна постојећих правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста или других аката којима се регулишу питања систематизације радних мјеста. 

Забрањена су и интерна премјештања запослених унутар установа, предузећа, органа управе и министарстава, преносе федерални медији. 

Влада Кантона Сарајево, надзорни и управни одбори, према данашњем закључку су у обавези да пониште конкурсне процедуре и именовања директора и чланова управа јавних субјеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана