За проналазак несталих потребна институционална помоћ домаћих власти

Срна
За проналазак несталих потребна институционална помоћ домаћих власти

САРАЈЕВО - Директор Међународног комитета Црвеног крста /МКЦК/ за Европу и Централну Азију Мартин Шип изјавио је данас у Сарајеву да је за проналазак преосталих 7.000 несталих лица у БиХ потребна институционална помоћ домаћих власти.

Шип је током састанка са бошњачким чланом Предсједништва БиХ Шефиком Џаферовићем рекао да је у протеклих 25 година ријешено двије трећине случајева када је ријеч о свим несталим лицима у БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Он је упознао Џаферовића о првим резултатима петогодишње стратегије МКЦК-а за проналазак преосталих несталих лица на подручју бивше Југославије, од којих је више од 7.000 несталих лица из БиХ.

Саговорници су разговарали и о мигрантској кризи у региону, као и о репатријацији држављана БиХ који се налазе у камповима у Сирији и њиховој поновној интеграцији у друштво, за шта је МКЦК исказао спремост да помогне у том процесу.

Састанку су, у име предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Комшића и српског члана Предсједништва Милорада Додика, присуствовали њихови савјетници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана