За 20 дана забиљежено 275 прекорачења брзине, рекордера који је возио 175 километара на час уловио пресретач

Небојша Томашевић
За 20 дана забиљежено 275 прекорачења брзине, рекордера који је возио 175 километара на час уловио пресретач

БАЊАЛУКА - Полиција је од 1. јануара, у само 20 дана контроле, у бањалучкој регији евидентирала чак 275 случајева прекорачења брзине, а рекордер је возач "аудија" М.Б. који је возио брзином од 175 километара на час у мјесту Забрђе општина Котор Варош.

На том дијелу пута ограничење брзине је 80 километара на час, а несавјесног возача уловио је полицијски пресретач. Како сазнајемо на "аудију" су биле њемачке регистарске ознаке.

- У оквиру акције контроле брзине кретања возила у саобраћају  од 1. јануара до 20. јануара 2021. године евидентирано је 275 прекршаја прекорачења прописане брзине кретања  возила. Контроле су рађене пресретачима на путевима који су у надлежности Полицијске управе Бањалука - саопштила је Полицијска управа Бањалука.

Осим возача М.Б. који је за 95 километара на час прекорачио брзину у Забрђу, већа прекорачења брзине евидентирана су у Мишином Хану и Гламочанима. Према подацима полиције у Мишином Хан један возач ишао је 117 километара на час иако је брзина ограничена на 80, док је у Гламочанима гдје ограничење 100 километара на час евидентирана брзина једног аутомобила од 138 километра на час. Сви возачи који су прекорачили брзину кажњени су у складу с законским прописима.

У полицији су напоменули да  мобилни радарски системи који су уграђени у службена необиљежена возила, такозване "пресретаче", врше детекцију брзине у пет саобраћајних трака, уз снимање свих возила на путу.

-Детекција брзине се врши аутоматски, истовремено у долазном и одлазном смјеру, а записи су криптовани. Полицијска управа Бањалука и у наредном периоду наставиће са активностима контроле брзине кретања моторних возила, уз примјену наведених мобилних радарских система, и апелује на све учеснике у саобраћају да поштују ограничења брзине кретања, да прилагоде брзину условима и стању на путу, те да одговорним понашањем допринесу својој личној безбједности, као и безбједности других учесника у саобраћају - саопштили су у ПУ Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана