WHO и Вибер заједно у борби против дезинформација о вирусу корона

ГС
WHO и Вибер заједно у борби против дезинформација о вирусу корона

ЊУЈОРК - Свјетска здравствена организација (WHO) и Ракутен Вибер најавили су ново партнерство путем којег ће се заједнички борити против дезинформација које окружују пандемију ЦОВИД-19, и то уз помоћ глобалног, интерактивног, вишејезичног четбота.

Мисија је супротставити се лажним вијестима и лажним информацијама око вируса које већ дуже вријеме круже.

Овај чет ће људима помагати пронаћи тачне и истините здравствене информације, а доступан је на енглеском, арапском и руском језику, уз скори превод на преко 20 језика. Садржаваће најчешћа питања и најновије вијести о пандемији.

Категорија “Најновије вијести” освјежаваће се релевантним информацијама у стварном времену, и податке са “WHO web” странице доносити директно на ваш длан. Остале категорије укључују “Превенција”, “Кориштење маске”, “Путовање” и интерактивни квиз “Заблуда или чињеница”, који ће тестирати ваше знање о вирусу. Типком “Донирање” корисници ће моћи подржати WHO у борби против пандемије и то донацијом у “ЦОВИД-19 Solidarity Response Fund”.

“WHO помоћу иновативних дигиталних технологија настоји пружити поуздане здравствене информације што већем броју људи. Информације су моћ и могу помоћи спасити многе животе током ове пандемије”, изјавио је предсједник WHO-а др. Тедрос Адханом Гебрејесус.

“Желимо помоћи људима у одржавању толико важне комуникације, док истовремено помажемо локалним и свјетским властима и здравственим агенцијама из цијелога свијета тако што се боримо против дезинформација које штете њиховом труду. Ракутен Вибер и WHO имају заједничку мисију помоћи појединцима и заједницама пружањем истинитих и провјерених информација које ће сачувати здравље људи у вријеме кад лажне вијести додатно отежавају ситуацију. Испробајте, подијелите га с родбином и пријатељима и помозите им заштитити се. Желимо доказати да дигитално информисање може бити сигурно”, изјавио је Дјамел Агаоуа, извршни директор Ракутен Вибера.

Кориштење четбота је бесплатно, а већ је доступан за преко 1.1 милијарди корисника Вибера широм свијета.

Вибер ће представити и посебно дизајниран стикер пакет који ће подржати напоре свих здравствених радника с првих црта одбране од вируса корона, као и помоћи ширити позитивну енергију и мотивисати људи док се налазе у карантину. Свако ко преузме Виберов стикер пакет имаће и директан приступ четботу.

(Б92)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана