Вулин у Источном Сарајеву: Не смије се заборавити ко је побио дјецу

Срна
Вулин у Источном Сарајеву: Не смије се заборавити ко је побио дјецу

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин приликом посјете Основној школи "Свети Сава" у Источном Сарајеву поклонио се споменику подигнутом у част убијене дјеце током одбрамбено-отаџбинског рата у Сарајеву и Српском Сарајеву и одао почаст невиним страдалницима чија је младост прекинута дејствима такозване Армије БиХ.

Вулин је поручио да треба чинити све да се такве трагедије никада не понове и истакао да жртве не смију бити заборављене.

"Не сме се десити да се заборави ко је ту децу побио и да се не заборави чија су то деца", поручио је Вулин.

Вулин је рекао да је оваквих споменика сигурно могло бити и на другим мјестима.

"Није на мени да говорим где ће се постављати споменици. Има ко да о томе одлучује, али када видите нешто овако морате да будете ганути и искрено људски повређени. Страшно је што је то тако. Страшна је та бројка од преко 100 убијене деце", рекао је Вулин.

Спомен-обиљежје невино страдалој дјеци са подручја Српског Сарајева од 1992. до 1995. године, 13. септембра 2018. године открили су тадашњи предсједник Републике Српске Милорад Додик и Данијела Мрда.

На споменику су уклесани стихови пјесме Горана Врачара "Сумрак", који су посвећени страдалој дјеци.

Споменик је изграђен на иницијативу школског одбора и Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево с циљем његовања сјећања на убијену дјецу у Српском Сарајеву.

Од 475 убијене дјеце у одбрамбено-отаџбинском рату на простору Републике Српске, највише је страдало у Српском Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана