Вулин: Тужилаштву достављена имена функционера МУП-а због прислушкивања Вучића

Срна
Вулин: Тужилаштву достављена имена функционера МУП-а због прислушкивања Вучића

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је да су имена високих функционера МУП-а који су добијали транскрипте нелегално прислушкиваних разговора предсједника Александра Вучића достављена Тужилаштву за организовани криминал.

Вулин је рекао да Тужилаштво треба да квалификује кривично дјело и додао да чврсто вјерује да је полиција доказала умијешаност функционера који су кршили закон и злоупотребљавали систем.

Према његовим ријечима, полиција је недвосмислено показала да је постајала злоупотреба система и да су прислушкивани људи за које то није морало и требало, али су стављени на мјере зато што се знало да ће бити у комуникацији са предсједником Вучићем и члановима његове породице.

“О мотивима прислушкивања истрага и судски поступак ће рећи, да ли је то рађено само из главе неког функционера МУП-а или, можда, уз подршку некога из иностранства. Постоје надлежне службе које ће се бавити и баве се тиме”, рекао је Вулин за ТВ “Прва”.

Он је нагласио да у 1.572 прислушкивана разговора није било ниједног инкриминишућег.

“Ни против једног од људи који су били на мерама није поднесена ниједна кривична пријава, нити су икада били осуђени. Њихов једни грех је била близина са председником Вучићем и члановима његове породице”, рекао је Вулин.

Говорећи о сликама и именима оперативаца МУП-а и БИА, који су радили на овом случају, а које су нађене у телефонима припадника организоване криминалне групе “Беливук-Миљковић”, Вулин је нагласио да ће бити утврђено ко је дојавио имена и фотографије тих особа припадницима клана, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Вулин је навео да су од припадника организоване криминалне групе одузета 44 телефона, који су декодирани и у којима су нађени бројни докази кривичних дјела, неки за које се знало да су их они починили, а неки за које је тек откривено да су њихово дјело.

Према његовим ријечима, сврха монструозних снимака и фотографија које су припадници клана размјењивали између себе и слали противницима била је застрашивање.

“Врх мафије је страдао, а страдаће и улични продавци”, истакао је Вулин и додао да постоје они који већ покушавају да предузму тржиште, територију и мрежу клана “Беливук - Миљковић” са којима ће се држава на исти начин обрачунати.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана