Вулин: Ако су у БиХ за независно "Косово", ја сам за независну Републику Српску

Срна
Вулин: Ако су у БиХ за независно "Косово", ја сам за независну Републику Српску

Министар одбране Србије Александр Вулин оцијенио је данас да су бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић и бошњачким гласовима изабрани члан хрватског народа Жељко Комшић гласањем за приједлог да БиХ призна лажну државу Косово показали да желе да Србија буде раскомадана, те запитао предсједника Србије докле ће Београд морати да чува цјеловиту БиХ.

- Ако су у БиХ за независно "Косово", ја сам за независну Републику Српску - рекао је Вулин, коментаришући одлуку Комшића и Џаферовића да на ванредној сједници Предсједништва БиХ гласају за приједлог о признању БиХ самопроглашеног Косова.

Он је оцијенио да су Џаферовић и Комшић показали колико их не занима шта мисле и осјећају Срби у БиХ, али и да желе да Србија буде раскомадана, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Вулин у саопштењу пита предсједника Србије Александра Вучића докле ће залагати свој ауторитет да, како је указао "сачува цјеловиту БиХ која не жели цјеловиту Србију".

- Предсједниче, ако не поштују цјеловиту Србију и не желе Републику Српску, докле ћемо ми морати да чувамо цјеловиту БиХ? Предсједниче, опростили сте им што су покушали да Вас убију у Сребреници, немојте им опростити што покушавају да убију и Србију - рекао је Вулин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана