Вулић: Заштитити интересе и институције Српске

Срна
Вулић: Заштитити интересе и институције Српске

БАЊАЛУКА - Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сања Вулић изјавила је да најважнији задатак представника Републике Српске на нивоу БиХ мора бити заштита институција и интереса Српске, према којој бошњачка политичка елита константно показује нетрпељивост.

“У Сарајеву морамо с опрезом све посматрати, јер бошњачка политичка елита показује нетрпељивост према нама. Сви који долазе из Републике Српске у Сарајево морају грађанима рећи да је сарајевска политика усмјерена ка централизацији БиХ, што је недопустиво”, рекла је Вулићева вечерас за Алтернативну телевизију.

Она је истакла да Република Српска има обрисе државе и да се на нивоу БиХ брани њена граница и институције.

“Нажалост, колеге из ПДП-а и СДС-а не могу да схвате да у парламенту БиХ морају дјеловати просрпски. Њих не занима српско јединство и битно им је да се врате у власт уз договор са СДА”, изјавила је Вулићева.

Говорећи о покушају смјене Савјета министара, Вулићева је навела да је знала да неће бити опозван.

“Без обзира колико СДА у нама не види доброг саговорника, ова пратија је веома свјесна да јачег побједника од СНСД-а нема. Постоје приче да се лидери СДА, СДС-а и ПДП-а састају са представницима америчке Амбасаде у БиХ и преговарају о рушењу Савјета министара у мају ове године, али сам сигурна да од тога нема ништа”, каже Вулићева.

Она је нагласила да Савјет министара добро ради, те да је обезбиједио несметан увоз есенцијалне робе у времену пандемије вируса корона.

“Откочен је и пут ка ЕУ и то је урадио садашњи сазив Савјета министара. ЕУ је похвалила многе стратегије које је донио Савјет министар, међу којима је и о процесуирању ратних злочина. Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија се одлично бори и ради посао”, рекла је Вулићева.

Када је ријеч о мигрантској кризи у БиХ, Вулићева је поновила став институција Републике Српска да мигрантски кампови неће бити формирани у Српској.

Говрећи о одлуци Централне изборне комисије /ЦИК/ о изборима у Добоју, Вулићева је оцијенила да је ЦИК починио низ прекршаја и не зна да ради посао.

“Међутим, не можемо да дозволимо да грађани Добоја испаштају због ЦИК-а који не зна да ради посао. ЦИК нема никакав доказ против СНСД-а, а поднијела сам кривичну пријаву против чланова ЦИК-а и предсједника ПДП-а и СДС-а, јер је прекршен изборни закон и зато што имамо доказе да је члан ЦИК-а Вања Бјелица Прутина била савјетник Мирка Шаровића, а Јован Калаба - предсједник статутарне комисије ПДП-а. Чланови ЦИК-а из Српске гласају против резултата избора у Сребреници, односно против српског начелника, што није нормално”, каже Вулићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана