Вулић: Суд БиХ да поништи одлуку ЦИК-а

ГС
Вулић: Суд БиХ да поништи одлуку ЦИК-а

БАЊАЛУКА - Члан Предсједништва СНСД-а Сања Вулић рекла је да је Правни тим те странке сачинио жалбу на одлуку Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ о поништавању избора у Добоју и Сребреници, те да вјерује да ће правници у Апелационом одјељењу Суда БиХ бити непристрасни и донијети другачију одлуку.

“Ако се деси да прихвате политичку и бесправну одлуку ЦИК-а који је, како је свима познато, незаконито именован, ми ћемо показати ко смо”, поручила је Вулићева гостујући на АТВ.

Она је подсјетила да је кандидат СНСД-а за градоначелника Борис Јеринић на протеклим изборима у Добоју, који су протекли у складу са законом, био у знатно већој предности у односу на Срђана Тодоровића из Социјалистичке партије (СП).

“Сва опозиција, уколико се окупи око њега на будућим изборима, јесте на нивоу статистичке грешке у односу на СНСД у Добоју, јер смо ми моћни и поново ћемо побиједити”, рекла је Вулићева.

Она је позвала лидера Социјалистичке партије Петра Ђокића да се изјасни да ли је и даље коалициони партнер СНСД-а.

“Нека каже да ли стоји иза свог кадра у Добоју. Ако је на нивоу републичких институција у власти, а у Добоју руши СНСД, онда ту нешто не штима”, оцијенила је Вулићева.

Она је додала да Ђокић, ако крије да је сјео за преговарачки сто са лидером СДС-а Мирком Шаровићем, треба да буде “Џек” и каже да ли је завршио када је ријеч о дугогодишњој коалицији са СНСД-ом.

“Срђан Тодоровић нема шансе на изборима у Добоју у односу на Бориса Јеринића и у то ће се и сам увјерити”, нагласила је Вулићева.

Она је рекла да се лидер СДС-а Мирко Шаровић у вези са поништавањем избора у Добоју свети бившем члану те странке Обрену Петровићу који је схватио да уз СНСД може тај град повести путем развоја и просперитета.

Вулићева је додала да СДС на политичкој сцени опстаје на крилима странаца и подршке политичког Сарајева.

Она је рекла и да је одлука да се пониште резултати избора у Сребреници апсолутно против Срба, те да ће “српски” чланови ЦИК-а остати запамћени као издајници српског народа. 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана