Вулић: Прошло доба када су странци смјењивали изабране представнике Српске

Срна
Вулић: Прошло доба када су странци смјењивали изабране представнике Српске

САРАЈЕВО - Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентране скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да је прошло доба када су поједини странци, попут високог представника, могли да врше насиље, смјењују и уводе санкције легитимно изабраним представницима Републике Српске.

Поводом изјаве шефа Представништва Републике Српске у Москви Душка Перовића да амерички и британски амбасадори у Сарајеву, уз подршку Кристијана Шмита припремају насилан сценарио за уклањање са власти предсједника Српске Милорада Додика, Вулићева је рекла да у 21. вијеку свако има демократско право да изабере своје представнике.

"Постављам питање, како тај туриста у БиХ који се ничим није могао наметнути планира да реализује све то са квази дипломатама, као што су запослени у амбасадама Велике Британије и САД. Упозоравам их да не праве никакве глупости. Највећа глупост је да у 21. вијеку покушају скинути са власти легитимно изабране представнике", рекла је Вулићева.

Уколико се то деси, наглашава Вулићева, сигурно ће настати немири и српски народ ће се дићи, не зато што не жели да слуша туторе, већ зато што не жели да буде у било чијем ропству.

"Нисмо претрпјели трагичан сукоб да бисмо остали у било чијем ропству и да би слушали било кога са стране. Српски народ у Републици Српској зна ко и на који начин може да га представља. Српски народ у Српској мисли својом главом и бира своје представнике", указала је Вулићева.

Према њеним ријечима, Срби у Српској нису никакви покусни кунићи, те да ће, уколико се упусте у неки авантуризам, то бити најлошије дипломате које су биле у некој земљи.

"За Шмита већ одавно знамо да није легитимно изабран, јер није потврђен у Савјету безбједности УН. Ово је још један од разлога да са најмање 10.000 људи одемо пред зграду ОХР-а и да му пошаљемо снажну српску поруку, јер он очигледно не разумије поруке коју му шаљемо путем медија", поручила је Вулићева.

Шеф Представништва Републике Српске у Москви Душко Перовић изјавио је да амерички и британски амбасадори у Сарајеву Мајкл Марфи и Џулијан Рејли, уз подршку Кристијана Шмита припремају насилан сценарио за уклањање са власти предсједника Републике Српске Милорада Додика.

"Очекујемо раст напетости у БиХ", рекао је Перовић за "Руску газету".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана