Вулић: Критике Додику су скретање теме из страха од политичког Сарајева

Срна
Вулић: Критике Додику су скретање теме из страха од политичког Сарајева

ДОБОЈ - Члан Предсједништва СНСД-а Сања Вулић поручила је да било каква критика упућена српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику због наметања допуне Кривичног закона БиХ одлазећег високог представника Валентина Инцка је скретање теме из страха од политичких ментора из Сарајева.

Коментаришући изјаву замјеника председника СДС-а Милана Радовића о економским санкцијама који би, како сматра, настао затварањем тржишта и повлачењем инвеститора из Републике Српске, Вулићева је рекла да се српски народ налази на једној од прекретница.

Према њеним ријечима, скретати овако једно битно питање које се тиче српског народа на неке квазиекономске теме није ништа друго до страх, страх од ментора и политичког Сарајева.

Вулићева је навела да је било каква критика упућена Додику због Инцковог наметања допуне закона о “забрани негирања геноцида” лични анимозитет и страх од борбе за боље сутра.

“Када почнемо говорити о јединству српском и напретку Републике Српске то не одговара политичком Сарајеву и појединим страним амбасадама и када се то дешава може се десити да вам све те амбасаде и политичко Сарајево откажу сагласност и грађевинске дозволе на згради које Радовић гради у Сарајеву”, рекла је Вулићева новинарима у Добоју.

Она је упозорила да је појединцима очито на првом мјесту, испред Републике Српске, лични интерес.

“И данас и у наредним даниома имаћемо прилику да видимо да ли ће господин Радовић да се окрене српском јединству и свему ономе што се зове будућност Републике Српске, јединствен српски став свих српских политичких партија или ће се загрлити са Војином Мијатовићем и осталим СДП-овцима који дају подршку Инцку”, навела је Вулићева.

Он је је истакла да ће лично бити дубоко раочарана ако се то догоди с обзиром на то да вјерује да је Радовић Србин и патриота и да ће занемарити личне интересе.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана