Вулић: Комшићево виђење БиХ могуће само у његовим сновима

Срна
Foto: slobodnaevropa.org

САРАЈЕВО - Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентране скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да конвертит какав је Жељко Комшић, исфрустриран личним траумама и жељом да бар у нечему буде битан, на силу покушава све народе исламизовати.

Вулићева је поручила Комшићу да је његово прихватање ислама и једне државе са искључиво једним народом могуће само у његовим сновима.

"Комшићу, не глумите у УН-у Хариса Силајџић који вам је идеолошки узор са стотину одсто БиХ, осим ако не мислите на сарајевски кантон. Ипак, Комшићу морамо захвалити на једном, а то је да чак и они Срби који су можда имали неке дилеме у политичком смислу сада виде с ким имамо посла и колико нам је битно да идемо у Сарајево са ставом Српска изнад свега", нагласила је Вулићева.

Она је навела да је јуче "странка једног лица, јер другог чланства и нема, чудног назива Демократска фронта на својим мрежама објавила 'Жељко Комшић предсједник свих грађана БиХ'".

"То је нешто што је вјероватно зазвучало моћно савјетницима и нешто чему би аплаудирала шачица симпатизера и комшија од Илиџе до Башчаршије, а можда и у дијелу Вогошће да не ограничавамо само на насеља уз трамвајску пругу", рекла је Вулићева, констатујући да БиХ нити има предсједника, нити ће га икада имати као што никада неће бити ни Комшићеве политике "један човјек један глас".

Вулићева је нагласила да је та кринка, прозирна политичка мимикрија плашта грађанства, нешто чему Комшић прибјегава јер планира сазвати конгрес своје странке у октобру, а лоше стоји и у чланству и међу народима и тим истим грађанима које прозиве.

"Јасно нам је да је његов говор у УН увод у конгрес странке на чијем је челу да би добио аплауз и неку пажњу и да се на његове изјаве реагује, јер је он ко бива неки фактор. Жељко Комшић није никаква фактор ни на пољу унутрашње, а камо ли спољне политике. Зато нека не снива снове о једном предсједнику грађанске БиХ. Може бити само један предсједник и то независне Републике Српске", истакла је Вулићева.

Док је овог Устава, који препознаје ентитете и конститутивне народе, навела је Вулићева, бираће се три члана Предсједништва БиХ.

"А док је ове и овакве дејтонске БиХ, поштоваће се конститутивност, ма колико то била ноћна мора Жељка Комшића", поручила је Вулићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана