Вулић: Црнатков позив да се не подржи петиција - позив да се не подржи Српска

Срна
Вулић: Црнатков позив да се не подржи петиција - позив да се не подржи Српска

САРАЈЕВО - Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламента БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да је „позив Игора Црнатка грађанима да не подрже петицију против антицивилизацијског акта Валентина Инцка позив да се не подржи Република Српска“.

-Велика невоља или велики дугови натјерали су Црнатка да апелује на грађане да не потписују петицију против Инцкове срамне одлуке о измјени Кривичног закона. Његов апел је толико сраман да би за његову праву квалификацију требало изаћи из оквира цивилизованог понашања - истакла је Вулићева.

Ако он нема личну храброст и личну одговорност да на било који начин дигне глас против увођења вербалног деликта у Републици Српској, рекла је Вулићева, онда не би смио да својим страхом плаши друге.

-Страх животу каља образ често, писао је велики Његош. Црнадак би то морао да зна. Морао би да зна да ово није питање на којем би било ко требало да убире политичке поене, да је ово питање око којег треба да се окупе све патриотске снаге у Српској - нагласила је Вулићева.

Ако се Црнадак исписао из патриота, поручила не Вулићева, нека то лијепо и објасни људима, а не да их плаши и обмањује својим страхом или својим дуговима чиновницима међународне заједнице.

-Зато на крају поручујем сви који потпишете ову петицију уписаћете се у књигу патриота и књигу људи. А данас, као и увијек на овим просторима, није лако остати човјек и патриота - констатовала је Вулићева.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана