Вукановић џипом блокирао улаз у зграду Градске управе

ГС
Вукановић џипом блокирао улаз у зграду Градске управе

ТРЕБИЊЕ - Народни посланик и носилац Листе за правду и ред Небојша Вукановић паркирао je свог џипа испред зграде Градске управе Требиње, са поруком залијепљеном на шофершајбни – “Стоп мобингу ватрогасаца и радника”.

Возило је око 11 часова паркирао на тротоар и једним дијелом пропео на улазне степенице у зграду Градске управе, па је полиција покушавала са два шлеп возила да уклони аутомобил, али безуспјешно, пишу "Независне новине". Агонија је трајала све до 14 часова, када се појавио Вукановић, дао кључеве полицији, сједајући на задње сједиште, након чега су се одвезли.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је потврдио да су, након што су примијетили непрописно паркираног џипа позвали полицију, извинивши се свим грађанима Требиња, али и туристима, јер је и саобраћај отежан, као и кретање пјешака овом улицом, односно, тротоаром.

- Полиција ће установити да ли је возило због неисправности отишло на тротоар ван контроле, или је возач ван контроле - казао је Ћурић, напомињући да су добили незваничне информације да се ради о случају који се у посљедњих пар дана понавља.

Он се запитао колико особа која ово ради мисли добра и себи и граду Требињу и Републици Српској, а порука на аутомобилу, како је схватио, није упућена њему.

- У овој згради није ватрогасна јединица која би требала рјешавати проблеме ватрогасаца, а ако радници Градске управе нису задовољни постоји процедура којом се исказује то незадовољство, све до судских инстанци - истакао је.

Ћурић каже да је већ запримио неколико жалби странака које не могу ући у Градску управу, нити се кретати овим тротоаром, али надлежни у овој управи су могли само да све то пријаве полицији и да они предузму даље мјере.

Вукановић који се појавио око 14 часова, по ауто је дошао након суђења са Ненадом Нешићем у требињској Палати правде, гдје је, како је рекао, дошао Нешићев брат.

Каже да је градоначелника позивао у неколико наврата у вези са наводним мобингом ватрогасаца, али му Ћурић није ништа одговорио, па га је назвао насилником.

- Ја ћу сада колико год треба платити казне. Могу да ми дају седам дана притвора, могу да ми напишу 1.000 марака казне. Ја знам да сам кршио закон и ја ћу то да платим, али нека плате и они други који крше закон - казао је новинарима Вукановић, истичући да су на мјесту његовог џипа требали бити ватрогасци које наводно мобингују, али због страха и уцјена нису дошли, већ су тражили њега да их штити.

Иако се у међувремену у Улици Вука Караџића појавило ватрогасно возило, још није познато зашто су стигли ту.

Вукановић је овим наставио серијал блокада требињских објеката од јавног значаја, након недавног паркирања свог џипа пред зградом Електропривреде РС.

Кривично дјело

Окружно јавно тужилаштво у Требињу терети Вукановића за кривично дјело насилничко понашање.

Требињска Полицијска управа саопштила је да је Полицијска станица Требиње запримила данас у 11.10 часова пријаву из Градске управе Града Требиња да је Н.В. из Требиња паркирао путнички аутомобил марке „Волво“ на тротоар, испред главног улаза у Градску управу, у Улици Вука Караџића., чиме је отежан улазак странкама, те да је на тај начин угрожена и безбједност пјешака у наведеној улици.

О догађају је обавјештено Окружно јавно тужилаштво у Требињу које је наведено квалификовало као кривично дјело масилничко понашање.

Полицијски службеници су извршили увиђај на лицу мјеста и том приликом су привремено одузели путнички аутомобил, преноси АТВ.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана