Вујичић: Мијења се слика о Републици Српској

Srna
Foto: Rtrs

Захваљујући раду политичких представника Републике Српске у потпуности се мијења слика о Српској и људи схватају какви су односи, и какво стање влада у БиХ, изјавио је посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић.

Он је у изјави за Срну истакао да присуство предсједника Републике Српске Милорада Додика и српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић инаугурацији предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, значи много за Републику Српску, која има могућност сарадње са озбиљном силом - Турском и озбиљним лидером какав је Ердоган.

- Стереотип као Србима као лошим момцима и Републици Српској је дуго присутан. На овај начин у директним контактима потпуно се окреће слика односа појединих земаља према Републици Српској, а сама Турска је очигледан примјер тога. Сјећам се и неких времена када је Ердоган долазио у Сарајево и када је имао потпуно другачију слику и однос према Српској - навео је Вујичић.

Према његовим ријечима, присуство српских званичника Ердогановој инаугурацији говори да је пробијена медијска блокада и негативна слика коју је Република Српска имала у Турској.

- Први пут у вријеме мандата Додика као члана Предсједништва имали смо могућност да изнесемо своје мишљење и покажемо другачију визију од дотадашњих информација коју је Ердоган имао када је БиХ у питању - додао је Вујичић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић присуствовали су у суботу, 3. јуна, у Анкари инаугурацији предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, међу бројним лидерима из свијета. Додик и Цвијановићева састали су се том приликом и са премијером Мађарске Виктором Орбаном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана