Вујадиновић: Инцко подрива стабилност Србије и Српске

Срна
Вујадиновић: Инцко подрива стабилност Србије и Српске

БЕОГРАД - Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Милимир Вујадиновић одлуку Валентина Инцка о забрани "негирања геноцида" види као дио плана за дестабилизацију Србије и Српске, али и цијелог региона.

"Ово што ради Инцко је наставак политичке приче коју је недавно најавио предсједник Србије Александар Вучић, када је говорио о томе да ће се појачати притисак на Србију и Српску", рекао је Вујадиновић за Срну.

Према његовим ријечима, на дјелу је и наставак скандалозног односа и једностраног приступа према српском народу када је ријеч о ратној прошлости.

"Само треба погледати одлуке међународних судова и увидеће се да је њихова пракса скандалозна, јер је испало да у средњем Подрињу више хиљада Срба нико није убио, већ да су се сами убили, и да на крају нико није одговарао", објаснио је Вујадиновић.

Он је истакао да ће Србија и српска власт и даље остати уз српски народ и институције у Републици Српској.

"Важно је да наш народ остане уздржан и да прати институције Српске и Србије, које ће знати да на прави начин одговоре на овај и друге покушаје дестабилизације. Народ треба да буде смирен и мудар", напоменуо је Вујадиновић.

Вујадиновић је увјерен да Инцкова наметнута одлука не може уродити плодом, јер то на овим просторима није пролазило никада, што показују примјери с почетка и краја прошлог вијека, као и из 1941. године.

"Сваки пут када је овде нешто на силу наметано, то није давало резултат, а међу онима којих се тицало увек је стварало нестабилност и нове сукобе. Мислим да је то циљ и сада, о чему сведоче и ова Инцкова одлука и потези повучени пре ње", закључио је Вујадиновић.

Одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко, који је недавно дао оставку, наметнуо је допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава "негирање геноцида и величање ратних злочинаца".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана