Вучић: Сутра разговарам са Додиком, санкције не рјешавају проблеме

Танјуг
Вучић: Сутра разговарам са Додиком, санкције не рјешавају проблеме

БОР - Предсједник Србије Александар Вучић најавио је да ће се сутра увече у Београду састати са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и најавио да ће током неке од наредних недјеља разговарати и са Бакиром Изетбеговићем као бошњачким лидером.

Вучић је, на питање да ли ће се састати са Додиком и шта очекује од ситуације у БиХ, као и да ли ће Србија имати посљедице ако би, евентуално САД увеле санкције Републици Српској, рекао да је одувијек био и остао противник санкција.

-Санкцијама нико никада ниједан проблем није решио. То је показано кроз историју. Посебно презирем оне и у Београду, у Бањалуци, и Сарајеву који мисле да се проблеми решавају санкцијама - подвукао је он.

Ако очекујете, додао је, да у политици добијете корист због увођења санкција некоме, јадна је та корист и не траје довољно дуго да би сте је стварно имали.

Истакао је да је разговор најбољи метод за рјешавање проблема.

Сутра ће, како је најавио, разговарати са Додиком, а у „недељама пред нама и са Бакиром Изетбеговићем као бошњачким лидером“.

-Сматрам важним отварањем српско-бошњачког дијалога, да говоримо једни о другима с поштовањем, да покушамо да разумемо једни друге - објаснио је он.

Како је најавила прес служба предсједника Србије, састанак Вучића и Додика је сутра у 18 часова у Вили Мир, а након тога је планирано обраћање медијима.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана