Вучић у Дрвару и Мркоњић Граду 29. јануара

Танјуг
Вучић у Дрвару и Мркоњић Граду 29. јануара

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће 29. јануара посјетити општину Дрвар у ФБиХ, као и Мркоњић град у Републици Српској.

Вучић је, након разговора са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком у Београду, истакао да ће бити његов гост поводом отварања погона текстилне индустрије, компаније "Јумко" у Дрвару, додајући да ће у тој општини и Комерцијална банка отворити своју пословницу.
- Обећано смо испунили и ти људи ће имати нешто лакши живот - рекао је Вучић.

Навео је да је захвалан због отварања фабрике у Дрвару, јер у ФБиХ, каже, живи српски народ, који је веома сиромашан.

-Заједничка је обавеза и Додикова, и моја, Жељке Цвијановић, Радована Вишковића, Зорана Тегелтије, Ане Брнабић, да урадимо све и да нашим људима помогнемо - рекао је Вучић.
Најавио је да ће тог дана посјетити и Мркоњић Град, да би се видјело шта још може да се уради и помогне грађанима у том дијелу Српске.

Истакао је да су он и Додик разговарали о сарадњи Србије и РС, те о спровођењу у дјело заједничких планова.

-Србија и БиХ имају добре услове за даље унапређење трговинске размене и још много тога можемо заједнички да урадимо, а инфраструктурни пројекти су од суштинског значаја и ту дубинску сарадњу нико више не може да спречи и заустави - рекао је Вучић.

Подсетио је да ускоро слиједи ратификација кредитног аранжмана са Турском у вези са изградњом аутопута Београд - Сарајевo.
- Крећемо у физички рад на деоници Кузмин - Рача, а пошто Србија гради мост према РС и БиХ, спремни смо да видимо како да помогнемо партнерима из РС и БиХ да се гради пут до Бијељине - рекао је Вучић.Он је изразио задовољство што напредују радови на изградњи дионице ауто-пута Кузмин-Рача, те моста на Рачи и што ће Србија помоћи и изградњу ауто-пута до Бијељине.

- Чинимо све да у наредних пет година буде завршен ауто-пут од Добоја до Раче, чиме ће Српска бити повезана са Београдом - истакао је Додик.

Он је захвалио Вучићу за подршку српском народу у Дрвару, наводећи да ће у погону предузећа "Јумко" бити запослено око 100 радника.

Додик је изразио очекивање и да ће за годину и по бити стављен у функцију мост "Братољуб" у Братунцу јер су отклоњени застоји на нивоу БиХ.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана