Вучић сутра у Сарајеву, на поклон доноси вакцине

ГС
Вучић сутра у Сарајеву, на поклон доноси вакцине

САРАЈЕВО - Српски предсједник Александар Вучић сутра долази у службену посјету Сарајеву и доноси вакцине које ће Србија донирати БиХ

Вучић је за "Дневни Аваз" потврдио да сутра долази на Аеродром Сарајево.

- Мислим да то може да помогне у БиХ, пре свега свим лекарима који раде у "црвеној зони" и неким старијим људима. Доносимо сутра  5.000 доза вакцина - најавио је предсједник Србије.

Он је рекао да ће доћи само на Сарајевски аеродром и вакцине предати домаћинима – предсједавајућем и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, те члановима Жељку Комшићу и Шефику Џаферовићу.

- Моја порука свим људима у БиХ је да ми о себи заједно морамо да бринемо много више, јер када смо заједно, онда све можемо да постигнемо, а не да се стално свађамо и препиремо и другима дамо да нама управљају, а тада не добијемо ништа. Лепо је што се свима другима захваљујемо који нам неријетко дају мрвице са стола. Најважније је да се ми окренемо будућности, да се ми окренемо себи - рекао је Вучић.

Он сматра да су људи у региону једни другима најпречи да покушају заједнички да рјешавају све проблеме.

- Ја сам Србин, од оца и мајке, Србина и Српкиње, али једнако ово желим сваком Бошњаку, свакој Бошњакињи, као и сваком Хрвату и свакој Хрватици. Јер када смо ми заједно, када ми радимо заједно за добробит свих нас и свих наших људи, онда смо непобједиви и много снажнији и јачи него што смо данас - поручио је Вучић.

Кликс наводи да ће с Вучићем у делегацији бити и министар здравља Србије Златибор Лончар.

Влада ФБиХ је прије неколико дана прихватила понуђену помоћ Србије у борби вируса корона односно пет хиљада вакцина "АстраЗенеке". Србија је раније донирала Српској 5.000 доза руске вакцина "спутњик V".

Вучић ће у Сарајеву боравити током дана с обзиром да је послијеподне планиран повратак у Београд.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана