Вучић: Сада је мирно на северу, чекам извештај

Г.С.
Foto: Танјуг

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да су данашњи упади полиције самопроглашеног Косова у средине гдје већински живе Срби још једна посљедица одлуке Приштине да не поштује Бриселски споразум, али да је на Београду да остане уз свој народ и покуша заједно са Албанцима да сачува мир.


Вучић је истакао да је, према досадашњим сазнањима, добро што нема повријеђених у данашњем инциденту.

"Сада је мирно, чекам извештај из нашег центра да видим каква је ситуација. Очигледно је да нису никога питали да уђу, ни Кфор. Они су дошли, грађани су пружили отпор", рекао је Вучић новинарима.

О данашњем Самиту ЕУ - западни Балкан у Тирани, Вучић је рекао да је састанак био благородан и љековит јер су стране биле у прилици да чују једне друге, а да је највећа вриједност овог скупа што су отвореније, поштеније, искреније него икада разговарали.

"Имао сам срећу да сам говорио последњи и да сагледам шта су други говорили, у сваком случају добро је што смо били у Тирани", рекао је Вучић.

Реагујући на изјаву предсједника самопроглашеног Косова Вјосе Османи да је Приштина спремна да пружи руку Београду, али да је он човјек прошлости, Вучић је рекао да је свако "ко јуче није признао независност Косова за Приштину човјек прошлости".

На питање када очекује да се састане са премијером привремених институција Аљбином Куртијем, Вучић је рекао да ће тако нешто урадити када то предложи ЕУ, али да је право питање шта ће бити садржај тог разговора и шта је то компромис.

Он је додао и да нови њемачко-француски план за рјешење питања Косова и Метохије суштински не нуди ништа ново, али да се зна шта је српска црвена линија, те додао да не постоји временски оквир за рјешење,

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана