Вучић разговарао са Ђоковићем: Новак може уздигнуте главе да се врати у Србију

Танјуг
Вучић разговарао са Ђоковићем: Новак може уздигнуте главе да се врати у Србију

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да су аустралијске власти унизиле себе малтретирањем Новака Ђоковића и да Ђоковић може да се врати уздигнуте главе у своју земљу.

Вучић је казао да је разговарао са Ђоковићем послије одлуке, да га је ободрио и рекао му да „једва чекамо да га видимо у Србији, да се врати у своју земљу, да дође тамо где је увек добродошао“.

-Они који мисле да су истерали неке принципе показали су да немају принципе. Малтретирали су једног тенисера 10 дана да би му уручили одлуку за коју су знали од првог дана да ће је уручити - нагласио је он.

Вучић је указао да су рекли од почетка да могу ући само вакцинисани не би било проблема, а овако су оставили могућност за љекарске изузетке, у складу с којим је Ђоковић дошао и урадио све што је требало.

-Онда је кренуло шиканирање, лов на вештице против једне особе и земље. На Новаку су желели да покажу како функционише светски поредак и како могу да ураде против свакога - подвукао је он.

Вучић је рекао да се у бесмисленом судском процесу могло видјети колико тужилац лаже.

-Рекао је како је у Србији испод 50 одсто вакцинисаност. Прво немојте да лажете, званично је вакцинисано 58 одсто, што је више од 62 одсто имајући у виду реални број људи који живи у Србији. У Србији је стопа вакцинисаности већа него у многим земљама ЕУ, посебно у окружење као што су Бугарска, Румунија, Словачка, чак и Естонија.

Био је то бесмислени аргумент, али у Орвеловским представама све је могуће - нагласио је он.

Вучић је казао да ће Србија, већ у марту, аустралијске спортисте дочекати на другачији, неупоредиво бољи начин.

-Нећемо зарад избора да се иживљавамо над њима, да показујемо силу. Они долазе на атлетско првенство и показаћемо да смо бољи од аустралијске владе. Хвала народу Аустралије за који сам сигуран да воле српски народ онолико колико и ми њих - рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана