Вучић: Oдбио сам приједлог Квинте, то није није компромисно већ рјешење које унижава Србију

ГС
Вучић: Oдбио сам приједлог Квинте, то није није компромисно већ рјешење које унижава Србију

БЕОГРАД - Савјет за националну безбједност је на данашњој сједници донио више одлука, закључака и препорука, каже предсједник Србије Александар Вучић након завршене сједнице.

Председник Србије рекао је, након сједнице Савјета да Србија тражи повлачење свих трупа које су упале на сјевер Косова и Метохије, хитан одговор ЕУ да ли постоји Бриселски споразум о правном промету. 

- Задовољан сам стањем борбене готовости, моралом, унапређењем наших људи, додатним оснаживањем и опремањем наших људи - навео је Вучић, преносе српски медији.

Како је рекао, разговарали су о Косову и Метохији и „криминалним акцијама Приштине“.

- Србија ће наставити да инсистира на очувању мира, сигурности и пуне сигурности за српско становништво. Сматрамо непримереним изјаве да су криве обе стране. Србија је спремна да настави дијалог у Бриселу, али неће да пристане на решења наметнута једностраним криминалним акцијама - рекао је Вучић.

Додао је да је јутрос разговарао са амбасадорима најмоћнијих западних земаља, амбасадорима Квинте, о томе како би требало да изгледа "тобожње компромисно решење".

-Одбио сам то решење јер то није компромисно већ је решење које би унижавало Србију. То је решење којим би 70 одсто онога што су намеравали да раде Албанци на административној линији, али би увели 20 до 30 одсто мера, где бисмо ми више успели као више него они. Одбацио сам то јер сам сит политике свршеног чина и не можете да разговарате тако са Србијом - рекао је Вучић.

Сједница је одржана због дешавања на Косову и Метохији, након последњих потеза Приштине да распореди специјалне јединице РОСУ на административним прелазима Јариње и Брњак.

Сједница је почела око 10 сати у Палати „Србија“, а присуствовали су јој и министри у Влади Србије Небојша Стефановић, Александар Вулин, као и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић и директор БИА Братислав Гашић. Све се дешавало иза затворених врата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана