Вучић о наводима из Подгорице: Ноторна неистина да Србија намерава да руши власт у Црној Гори

Танјуг
Вучић о наводима из Подгорице: Ноторна неистина да Србија намерава да руши власт у Црној Гори

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да из Подгорице стижу ноторне неистине на рачун Србије, попут оне да Србија намјерава да руши власт у Црној Гори или о континуитету великосрпске политике.

- Ако је то тачно да је председник Црне Гре Мило Ђуканић рекао за промену власти, то је ноторна неистина. Никада се Србија није мешала у питање избора у Црној Гори, никада нисмо желели да одлучујемо ко ће бити у власти, а ко у опозицији - поручио је Вучић данас на ТВ Прва.
Он је рекао да је за њега важније то што је Ђукановић говорио о "деформитету" који постоји у српском национализму и великосрпској политици.
- Нисмо ми спасени многих грешака, али када говорите о деформитету српске националне политике морате да узмете у обзир и синдром оних који су желели одвајање од Србије и да је то подстицало њихов национализам. Један од сепаратизама је био и црногорски - рекао је Вучић.
Он је навео да се то дешавало од Секуле Дрљевића, па послије Првог свјетског рата и против српског ослобођења, па до мијењања чињеница.
-Увек се говори о томе да се Србија мијеса и да одлучује, а чињенице су другачије - указао је Вучић.

Неки црногорски национални кругови сматрали су, истиче, да Србе у Црној Гори треба преводити да буду Црногорци, а сматрали су да су Београд и Србија такође њихови. Вучић је навео да је то довело до постављања у безбједносни сектор и на најважније функције у Србији људи из црногорске агенције за националну безбједност, а понегде их има и данас на тим функцијама.

-Не можеш да радиш за агенцију друге земље, то смо прилично очистили - рекао је Вучић.

Он је истакао да Црногорци у Србији морају да се осјећају једнако као и Срби у Србији и да имају иста права, за разлику од Срба у Црној Гори.
- О том дефомритету говорим, јер је он направљен са великим силама на Западу, којима је одговарало да за све окриве српски национализам - нагласио је Вучић.

Србија је једина у региону која има ракетни систем „Панцир С2", одбрамбено оруђе, али оруђе које чини Србију јачном, нашу војну неутралност суштинском и истовремено снажи политичку позицију, истиче председник Србије Александар Вучић и додао да нема сумње да ће Панцир истовремено бити разлог да се повећавају притисци на Србију.
Вучић је, , поводом доласка два система „Панцир", од укупно шест, казао да се ради о скупом, али изузетно вриједном оружју.

Вучић је казао да му је предсједник Русије Владимир Путин савјетовао да купи „Панцир", који се показао одличан у стварном сукобу у Сирији.
Реагујући на изјаву америчког генерала Фредерика Хоџиса који је поводом набавке "Панцира" питао због кога се то Србија наоружава и од кога хоће да се брани рекао да Хоџис није непријатељ Србије, али да Србија као суверена и независна земља доноси по питању наоружавања одлуке које су у њеном најбољем интересу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана