Вучић: Куртијев приједлог за таксе је покушај подвале

Срна, Танјуг
Вучић: Куртијев приједлог за таксе је покушај подвале

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је да је најава предсједника Владе самопроглашеног Косова Аљбина Куртија да ће дјелимично укинути таксе на робу из централне Србије и БиХ покушај још једне подвале Приштине и нагласио да је специјални изасланик САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел потпуно у праву када каже да САД неће подржати Куртија.

Вучић је нагласио да Курти трикове попут овог може да продаје другом, а да је он ту школу давно завршио.
- Смислио је да каже "ми ћемо укинути таксе на сировину". Е је ли? Он би да купује нашу српску пшеницу дупло јефтиније него ону из Северне Македоније и да његови пакари праве хлеб, а зашто онда неће и наш кекс, наш прашак.. Је ли он то сам смислио - рекао је Вучић новинарима у Горњем Милановцу.

Вучић је нагласио да ће Србија наставити да развија своју економију која биљежи невјероватан раст, да гради мир, стабилност као и да улаже у своју намјенску индустрију јер се наоружавају и други у региону.

Гренел је саопштио је да САД не подржавају полумјере Куртија о дјелимичном укидању такса на робу из централне Србије и БиХ.

- Наша позиција је сасвим јасна - таксе морају бити потпуно укинуте. Курти прави озбиљну грешку - навео је Гренел на свом "Твитер" налогу.

Курти је у четвртак на ванредној конференицји за медије у Приштини најавио укидање такси на увоз сировина из Србије и БиХ од 15. марта, а укидање свих такси од 1. априла на 90 дана.

Све то, како је рекао, биће реализовано ако Србија прекине кампању у свијету за повлачење признања независности Косова и обавеже се да ће покренути уклањање трговинских баријера с Косовом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана