Вучић: „Дара" филм важан за нашу дјецу, биће снимљен и филм о „Олуји"

Танјуг
Вучић: „Дара" филм важан за нашу дјецу, биће снимљен и филм о „Олуји"

БЕОГРАД - Филм “Дара из Јасеновца” је важан за наш народ и дјецу, јер нам дјеца не знају готово ништа о Јасеновцу, а политичке реакције о филму само потврђују да многи у региону и свијету сматрају да Србе, чим се мало хомогенизују и ојачају, треба “ударити по глави” и спустити, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић.

- Прво сам се двоумио, био за то да нађу неког великог филмског продучента да то постане светски популарно, а онда сам схватио да наша деца не знају ништа о Јасеновцу - рекао је Вучић за ТВ Прва.

Указао је да политичке реакције јасно показују шта су они који реагују жељели.

- Нико није такав коментар дао за филм о Сребреници, а тамо се десио страшан злочин. Тада није било да није добра виктимизација, али када Срби направе филм о томе да су жртве, онда је ужас правити виктимизацију, јер Срби ће поново да буду хомогени, а чим Срби мало ојачају треба их ударити у главу и спустити. То мисле многи у региону и свету - рекао је Вучић.

Додао је да ће бити још сличних филмова - данас се емитује један од Светозару Милетићу, а снимаће се и филм о „Олуји“.

- Све што деценијама нисмо радили, све ћемо да урадимо - рекао је Вучић и додао да му је мајка рекла да , ако је он бар мало допринео филму, то био најпаметнији начин да врати, да се одужи за спаљење куће Вучића, за убијеног деду.

- Вратили смо због стотина хиљада наших убијених људи, бар да се њихова имена и истина не падну заборав - рекао је Вучић.

Он је подсетио да је финансирање филма “Дара из Јасеновца” помогла држава, као што ће помоћи и градњу комплекса у Доњој градини, која је у плану те да је одликовао редитеља Предрага Гагу Антонијевића и сценаристу Наташу Дракулић.

- И то је оно што ја мислим о филму - поручио је предсједник Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана