Врховни суд одлучује о Лукајићевој жалби

Д. М.
Врховни суд одлучује о Лукајићевој жалби

Бањалука - Пред Врховним судом Хрватске одржана је расправа о жалби на пресуду Жупанијског суда у Загребу од 2. маја ове године којом је пензионисани пуковник Војске Републике Српске Дане Лукајић осуђен на шест година затвора због ратних злочина над заробљеницима на Мањачи током 1992. године.

Пуковникова супруга Ружица Лукајић потврдила је за “Глас Српске” да је одржана расправа, али да не зна каква пресуда је донесена.

- Адвокати ће бити обавијештени о пресуди за неколико седмица. То је све што у овом тренутку знамо - каже Лукајићева.

Подсјећамо, пуковник Лукајић ухапшен је 30. јуна прошле године у Личком Петровом Селу када је са члановима Удружења “Јадовно 1941” путовао на обиљежавање 77 година од страдања 40.000 људи у комплексу усташких логора смрти Госпић - Јадовно - Паг. Жупанијски суд у Загребу 2. маја га је осудио на шест година затвора на основу исказа лажних и “професионалних” свједока, о чему је наш лист писао у серији текстова крајем маја ове године. Интересантно је да су Лукајићеви адвокати тек послије више од два мјесеца од њеног изрицања добили отправак пресуде, а тиме и могућност да уложе жалбу.

 

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана