Војни аташе САД се жалио због изостанка са божићног пријема

В. К.
Војни аташе САД се жалио због изостанка са божићног пријема

САРАЈЕВО - Током организације божићног пријема у касарни “Козара” у Бањалуци дошло до одређених пропуста у протоколу због чега на све планиране адресе на вријеме нису стигле позивнице, потврђено је јуче “Гласу Српске” у Министарству одбране (МО) БиХ.

Традиционални божићни пријем уприличен је 13. јануара 2020. године, а домаћин је био замјеник министра одбране БиХ Мирко Околић. Догађају су присуствовали високи званичници БиХ, Републике Српске, представници Министарства одбране БиХ и команди и јединица Оружаних снага те поједини представници војнодипломатског кора у БиХ, али не сви. Извор “Гласа Српске” из ресора одбране рекао је да је војни аташе САД хтио да буде на прослави у “Козари”, али да није стигао против.

Замјеник министра одбране БиХ Мирко Околић потврдио је јуче “Гласу” да је приликом организације те свечаности дошло до одређених проблема те да је тачно да поједини аташеи нису били присутни.

- Позивнице су упућене, али нису стигле због одређених проблема, односно брзих потеза јер је тада почео да ради нови сазив Савјета министара БиХ. Дошло је до техничке грешке. Руски аташе је био на обиљежавању, а тачно је да су каснили позиви и америчком, бугарском, грчком  и другима. Ствар је техничке природе - закључио је Околић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана