Власт у Српској стабилна

Срна
Власт у Српској стабилна

Бањалука - Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је власт у Српској стабилна, те да Влада, упркос разним притисцима и сложеној економско-финансијској ситуацији којом је оптерећен цијели регион, успјешно реализује планиране пројекте и активности.

Истакавши опредијељеност Владе Српске да задржи активну улогу у процесу европских интеграција, уз пуно уважавање уставних надлежности свих нивоа власти у БиХ и Дејтонског мировног споразума, Цвијановићева је групу конгресмена САД упознала и о активностима које институције Републике Српске предузимају у правцу реализације дефинисаних приоритета у процесу придруживања ЕУ.


Она је саговорнике упознала о актуелној ситуацији у Републици Српској и БиХ, економским и социјалним кретањима, те плановима за наредни период.

Амерички конгресмени су током састанка у Бањалуци упознали премијера Српске о активностима које се спроводе у оквиру изборног процеса који се одвија у САД.

Размијењена су мишљења и о безбједносној ситуацији на глобалном нивоу, те истакнута неопходност заједничке сарадње свих прогресивних снага на сузбијању безбједносних пријетњи.

Конгресмене је предводио Роберт Адерхолт.

Састанку је присуствовао и директор Представништва Републике Српске у Вашингтону Обрад Кесић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана