Влада Српске За центар за обуку у залужанима обезбједила 1,2 милиона КМ

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Влада Републике Српске усвојила је информацију о наставку Пројекта санације, адаптације, реконструкције и изградње "Центра за обуку Залужани" и задужила Министарство финансија да, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, спроведе процедуре обезбјеђења 1,2 милиона КМ.

Та средства предвиђена су за објекат за смјештај јединица Специјалне антитерористичке јединице /САЈ/ и Жандармерије, те изградњу паркинга у том центру.

На сједници је донесена и одлука о финансирању пројеката на подручју Лопара и задужено предузеће "Путеви Републике Српске" да финансира пројекат изградње приступног пута туристичко-рекреативно-излетничком центру "Бусија" /Мајевица/ на подручју те општине у износу од 290.000 КМ, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Влада је донијела и одлуку о финансирању пројеката на подручју Фоче према којој је предузеће "Путеви Републике Српске" задужено да финансира пројекте изградње и модернизације путне мреже на подручју те општине у износу од 454.300 КМ.

Дата је сагласност Министарству рада и борачко-инвалидске заштите Српске на план утрошка од 58.375 КМ за суфинансирање рада невладиних организација и удружења од јавног интереса заснованог на програмским и пројектним активностима за 11 мјесеци ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана