Влада Српске: Допуне Кривичног законика усаглашене са Уставом, могу у даљу процедуру

ГС
Влада Српске: Допуне Кривичног законика усаглашене са Уставом, могу у даљу процедуру

БАЊАЛУКА - Влада Српске је на данас одржаној сједници утврдила мишљење на Приједлог закона о допуни Кривичног законика Републике Српске, по хитном поступку.

- Влада Републике Српске сматра да је Приједлог закона о допуни Кривичног законика Републике Српске, усаглашен са Уставом, правним системом Републике Српске и Правилима за израду закона и других прописа Републике Српске, те да се исти може упутити у даљу процедуру - наводи се у саопштењу Биро за односе са јавношћу Владе Српске.

Према допунама Кривичног закона Републике Српске, које су договорили представници парламентарних странака из Српске, онај ко Републику Српску назове геноцидном може да добије до 15 година затвора.

У саопштењу се наводи да је Влада Републике Српске данас утврдила и мишљење на Приједлог закона о непримјењивању Одлуке високог представника којом се доноси Закон о допуни Кривичног закона БиХ, по хитном поступку.

- Влада Републике Српске сматра да је Приједлог закона о непримјењивању Одлуке високог представника којом се доноси Закон о допуни Кривичног закона БиХ, усаглашен са Уставом, правним системом Републике Српске и Правилима за израду закона и других прописа Републике Српске, те да се исти може упутити у даљу процедуру - истакнуто је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана